Spaanse badplaatsen: de 4 bestemmingen die wij aanbevelen

door admin
Spaanse badplaatsen: de 4 bestemmingen die wij aanbevelen

Als je van rustige en zonnige bestemmingen houdt, maar toch buiten de metropool wilt reizen, raden wij je aan een boot te huren in Spanje en een van de vele Spaanse badplaatsen te kiezen. Spanje het heeft ook een verscheidenheid aan zeilgebieden die je een ongelooflijke vakantie zullen bezorgen.

Ontdek de schoonheid van Roses

Roses is een Spaanse badplaats, gelegen op 40 kilometer van de Franse grens. Hier liggen 45 kilometer strand en 15 kilometer aan baaien, waardoor het een favoriete bestemming is voor toeristen. Vanuit de jachthaven van Santa Margarita kan je naar andere plaatsen aan de Costa Brava varen, zoals Sant Pere Pescador, Castello d’Empuries en L’Escala. Laat de wind je meenemen naar verschillende gebieden of naar een van de mooiste baaien ter wereld volgens UNESCO. Ware aanraders zijn de grotten en inhammen van Cap de Creus, die de inspiratiebron zijn geweest voor vele kunstenaars, zoals de surrealist Salvador Dalí.

Tocht langs de Costa Daurada vanuit Salou

Salou is een stad in de provincie Tarragona waar de lente- en zomermaanden aangenaam zijn. Tijdens je verblijf zal je vanuit Salou verschillende plaatsen kunnen bereiken. Als je de mooiste zonsondergangen in deze Spaanse badplaats wilt zien, raden wij je aan naar Cala Llenguadets te gaan. Liefhebbers van de zee en de bergen kunnen hun hart ophalen op het strand van Llarga, omgeven door pijnbomen. Een van de mooiste baaien van Salou is Cala Crancs, waar je de spectaculaire vegetatie kunt bewonderen.

Verken een van de badplaatsen van Spanje in Alicante

Als je graag actief bezig bent tijdens je vakantie, dan is de havenstad Alicante iets voor jou, want de kust hier is een mooie duiklocatie. Bovendien bevindt zich hier het zeereservaat Isla de Tabarca, dat sinds 1986 beschermd is. Dankzij het klimaat en de zachte wind kan je rustig varen, maar ook andere nautische activiteiten beoefenen, zoals duiken of snorkelen. Tot slot kan je kiezen uit verschillende vertrekhavens om je reis op je gehuurde catamaran vanuit Alicante te beginnen: Puerto de Denia, Torrevieja of Santa Pola. Van waar ga je vertrekken?

Zeilen in Zuid-Spanje vanuit Málaga

In de provincie Málaga liggen de populairste toeristische badplaatsen van Spanje. Tijdens je verblijf zal je de mengeling van Arabische en Spaanse cultuur kunnen waarnemen. Vergeet dus niet om even te stoppen en de plaatselijke specialiteiten te proeven. Geniet van de warmte van Zuid-Spanje op je boot, terwijl je wegblijft van de drukte aan de kust. Ontspan aan boord en geniet van de zon terwijl je langs de Costa del Sol zeilt en het panorama bewondert.

De ideale optie is om uit te varen vanuit de haven van Málaga en de hele kustlijn van de regio af te leggen tot aan de Straat van Gibraltar. Stop onderweg in Fuengirola. Het is een kuststad die bekend staat om zijn fijne zandstranden en zijn middeleeuwse kasteel, dat uitkijkt over de Middellandse Zee. In Marbella bezoek je het oude centrum met het leuke sinaasappelpleintje of bewondert de enorme jachten die in de haven van Puerto Banús voor anker liggen. Tot slot is een dagje Gibraltar met zijn turbulente geschiedenis ook interessant en heb je een grote boot, vaar dan naar de overkant naar Marokko.

Dit vind je misschien ook leuk