Regio Valencia wil Covid-pas invoeren

door admin
Regio Valencia wil Covid-pas invoeren

Het Covid-certificaat zal vertoond moeten worden op locaties met een grote toestroom van publiek. Puig gaf maandag aan dat “we in deze dagen al bezig zijn om een ​​voorstel voor te leggen aan de Hoge Raad en ik hoop dat de rechtbank de komende dagen zal worden geraadpleegd.”

In feite heeft de juridische beroepsgroep van de Generalitat al het ontwerp van de resolutie die werd opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid ontvangen, om het voorstel te verfijnen en “binnenkort” aan de rechtbank voor te leggen om de steun van de rechters te krijgen.

“Het gaat erom dat het certificaat garant staat voor de grootst mogelijke veiligheid in gesloten ruimtes en waar het moeilijker is om de afstand te bewaren of het masker te dragen, wat absoluut verplicht is in gesloten ruimtes en noodzakelijk in open ruimtes waar de mogelijkheid bestaat contact te hebben buiten een redelijke afstand”, zei Puig, om eraan toe te voegen dat “hoewel de vaccinatie de fundamentele troef is geweest, het belang van het masker in het bedwingen van de pandemie niet onderschat mag worden, en we gaan proberen de resterende bevolking ervan te overtuigen zich te laten vaccineren.”

Vaccinatie van kinderen onder 12 jaar

De president benadrukte dat het verplichte karakter van het Covid-certificaat “vóór de Puente de la Constitución” (het lange weekend dat gevierd wordt rond de Dag van de Grondwet op 6 december) van kracht wordt. Hij verwees bovendien ook naar de vaccinatie van kinderen onder de 11 jaar. In dit verband gaf de regionale president aan dat “de vaccinatie van kinderen momenteel wordt bestudeerd door experts en dat dit een beslissing is die op wetenschappelijk basis moet worden genomen. We zijn erop voorbereid dat als dit zich voordoet, we zo snel mogelijk zoveel mogelijk kinderen kunnen vaccineren, maar objectief kan het pas gebeuren wanneer wetenschappelijke ondersteuning en alle garanties heeft”, benadrukte Puig. 

Dit vind je misschien ook leuk