Zeven romantische plekken in Spanje om Valentijnsdag te vieren

door admin
Zeven romantische plekken in Spanje om Valentijnsdag te vieren

Dat Spanje vol verrassende plekjes zit dat weten de Spanjaarden en buitenlandse reizigers al lang. Maar soms wil je je liefde graag meenemen naar een speciale plek waar de romantiek duidelijk aanwezig is. Holidayguru somde enkele romantische plekken op in Spanje. Wat alle locaties gemeen hebben, is dat de zonsondergang op al deze plekken echt spectaculair is.

Dit zijn de meest romantische plekken in Spanje waar je het beleven van minstens één zonsondergang niet mag missen:

Parque natural de la Albufeira (Valencia)

Het contrast van de heldere Middellandse zee, de overvliegende vogels, de langsvarende bootjes en het licht dat op het water weerkaatst, maken deze plek – en met name de zonsondergang – zeer uniek en romantisch.

Cueva d’en Xoroi (Menorca)

Steile trappen en een stelsel van tunnels voeren je omlaag langs deze klif in het zuiden van het Spaanse eiland Menorca. Deze grot ligt naast het dorp Cala en Porter en op deze plek beleef je ongetwijfeld de meest memorabele zonsondergang van het eiland. Reken er echter niet op dat je hier alleen bent. Elke avond komen veel mensen naar deze plek om dit moment mee te maken. En zodra de zon onder is, verandert deze plek in een openluchtdiscotheek om de dag feestend af te sluiten.

Molens van de Campo de Criptana (Ciudad Real)

Campo de Criptana is een van de meest romantische plekken in de regio Castilië – La Mancha. Het oneindige landschap met een mengeling van kleuren en schaduwen van de windmolens zorgen voor een waar natuurspektakel.

Gibralfaro (Málaga)

Zo’n 130 meter boven de zee heb je een magisch uitzicht op de ondergaande zon vanaf het uitkijkpunt naast het kasteel van Gibralfaro. Deze plek is sowieso een must-see voor toeristen die de hoofdstad van Málaga bezoeken.

Toledo

Enkele weken geleden werd de ‘stad der drie culturen’ door het prestigieuze Japanse Convention Bureau verkozen tot stad met het mooiste nachtelijke panorama ter wereld. De zonsondergang vanuit de vallei van Toledo met de ondergaande zon tussen het Alcázar en de kathedraal is een plaatje dat voor je voor altijd bij zal blijven.

Mirador de San Nicolás (Granada)

Het onbeschrijflijke uitzicht op het Alhambra, de Sierra Nevada en het Generalife vanaf het plein van de Mirador de San Nicolás wordt vaak vergezeld met livemuziek. Een moment dat zelfs de inwoners van Granada nog betovert. Op deze plek beleef je ongetwijfeld een van de mooiste zonsondergangen in heel Spanje.

Cabo Finisterre (Galicië)

Speciaal voor degenen die het niet meer redden om op Valentijnsdag iets speciaals te plannen: Vanaf 24 maart heeft de Costa da Morte het voorrecht om twee maanden lang de laatste plaats op het Europese vasteland te zijn waar de zonsondergang te zien is. Wachtend op de zonondergang kun je genieten van de dromerige natuur met kliffen, de ruige kustlijn en de oneindige Atlantische oceaan.

Dit vind je misschien ook leuk