Seat doet grote investering in fabriek in Valencia

door admin
Seat doet grote investering in fabriek in Valencia

Met de fabriek in de provincie Valencia gaat een investering gemoeid van 7 miljard euro. De voorzitter van de raad van bestuur van Seat, Thomas Schmall, bevestigde woensdag het voornemen van de Volkswagen Group, het moederbedrijf, om een ​​fabriek voor elektrische batterijen te installeren in Sagunto (Valencia).

Het autobedrijf, dat een investering van 7.000 miljoen euro in Spanje voorbereidt, is van plan eind dit jaar te beginnen met de bouw van de nieuwe fabriek.

Volgens de multinational zal de Sagunto-fabriek in 2026 in productie gaan, werk bieden aan 3.000 mensen en een hoofdrol spelen in de “grootste individuele industriële investering in de geschiedenis van Spanje”.

“Meer dan honderd criteria”

De Volkswagen-groep heeft tijdens een persconferentie in Barcelona haar intentie om te investeren in Sagunto bevestigd. De multinational heeft bij het bepalen van de meest geschikte locatie rekening gehouden met “meer dan honderd criteria”. Het bedrijf benadrukte de gemakkelijke toegang tot de havenfaciliteiten en de verbinding met de fabrieken van Martorell (Seat) en Pamplona (Volkswagen) in de stad Valencia.

Grootste fabriek na die in Duitsland

De fabriek voor elektrische batterijen zal de “grootste zijn na die in Duitsland”, zei Schmall. Hij voegde toe dat het een productiecapaciteit van 40 gigawatt per jaar zal hebben. Met keuze voor Sagunto worden de voorstellen van Catalonië, Aragon, Extremadura, Baskenland en Galicië om de gigafabriek te huisvesten uitgesloten.

“Beste zakelijke nieuws in een halve eeuw”

De president van de Generalitat Valenciana, Ximo Puig, reageerde verheugd en omschreef de aankondiging als “het beste zakelijke nieuws in een halve eeuw”. Hij vergeleek het met de komst van Ford in Almussafes (Valencia) in 1976.

Dit vind je misschien ook leuk