Brits toerisme in Benidorm weer op pre-pandemisch niveau

door admin
Brits toerisme in Benidorm weer op pre-pandemisch niveau

Dat zegt de hotelorganisatie Hosbec. Die verzekert dat de oorlog in Oekraïne de hotelreserveringen over het algemeen niet lijkt te schaden. Bovendien reizen Britse toeristen weer als vanouds en zoals voor de pandemie naar Benidorm.

Uit de gegevens van Hosbec van dinsdag blijkt dat in de laatste week van maart het internationale toerisme (55,6%) het nationale toerisme al overtreft. In die telling heeft de Britse markt opnieuw dezelfde kracht als vóór de pandemie. 

Britse toerist is marktleider

Op de internationale markt blijft de Britse toerist consolideren als leider (44,6%). Dan volgen de Belgische en Nederlandse markt met respectievelijk 2,7% en 2,5%. Voor het hotelmanagement geven deze cijfers aan dat het hoteltoerisme in Benidorm weer is teruggekeerd naar normaal.

Britten overtreffen Spaanse toeristen weer in marktaandeel

Voor het eerst sinds maart 2020 hebben de Britten de Spaanse toeristen weer in marktaandeel overtroffen, zo verzekert Hosbec in de krant La Vanguardia. “Dit bevestigt de goede voorspellingen van de sector sinds deze werd getroffen door de zesde golf van de pandemie”, aldus een woordvoerder van Hosbec. 

Praktisch alle hotels weer open

Hotels zijn bijna volledig normaal heropend en ook dit aanbod is sinds maart 2020 niet meer gezien. Praktisch alle hotels in de regio Valencia en in de Costa Blanca zijn weer gewoon geopend. Voor Benidorm en Castellón geldt een percentage van 90%. 

Voorkeur voor bestemmingen in de buurt

Volgens Hosbec gaat het om goede cijfers in de context van oorlog in Europa. De organisatie bevestigt dat “op dit moment de oorlog in Oekraïne geen negatieve invloed heeft op hotelreserveringen”. Een bijkomend effect is dat de oorlog “een nieuw uitstel van vakanties buiten het land veroorzaakt en dat veel consumenten opnieuw voor bestemmingen in de buurt kiezen voor hun volgende vakantie”.

Vertrouwen in goede Semana Santa

De toeristische sector verwacht meer duidelijkheid over de precieze cijfers aanstaande vrijdag. Veel klanten boeken hun Paasvakantie op het laatste moment. Het wordt een “Semana Santa met goede vooruitzichten, die helemaal goed kunnen worden als het weer meewerkt met droog en zonnig weer met temperaturen die normaal zijn voor half april.”  

Dit vind je misschien ook leuk