Recordprijs van 1800 euro per persoon voor Spaans menu verbroken

door admin
Recordprijs van 1800 euro per persoon voor Spaans menu verbroken

De unieke gastronomische ervaring op Ibiza, met bijbehorend prijskaartje, leek onovertroffen, al werd er de laatste tijd veel gesproken over prijsstijgingen waar ook de haute cuisine mee te maken had. Toch gaat het in dit restaurant op Ibiza om meer dan alleen de ingrediënten en wat er op het bord wordt geserveerd. Exclusiviteit, luxe en de beleving van typische sfeer van Ibiza spelen een rol bij deze ervaring.

En hoe bijzonder ook, feit is dat het Sublimotion-menurecord onlangs is overtroffen door Quique Dacosta in zijn restaurant  met drie Michelinsterren in Dénia. Dacosta biedt hier een vast menu aan van 4.000 euro voor twee personen.Dat komt neer op 2.000 euro per gast, een nieuw record in Spanje en misschien zelfs wel in de wereld. Het restaurant werkt met een gesloten menukaart, in elk restaurant van een bepaald niveau kan de wijnkaart tot in het oneindige reiken.

Plenitud Lounge

In Dénia opende onlangs de eerste Plenitud Lounge van Spanje, een exclusieve ruimte in de tuin van het restaurant, waar het unieke menu Act Plenitude 2′ wordt geserveerd. Het lijkt een link te hebben met de chef-versie van het Laatste Avondmaal-menu voor de Spaanse zender Historia, een paar geleden. Het bevat drie Dacostagerechten: bloemenbrood, visgraten en lamsingewanden. De heerlijkheden gaan natuurlijk gepaard met Dom Perignon. En dan wel met twee paradepaartjes van het Champagnemerk;  de Vintage 2012 en de spectaculaire Plenitude 2 uit 2003. 

Astronomische prijzen

De prijs van deze gastronomische ervaring -de authentieke luxe tapas- bedraagt 220 euro per persoon, maar wie ervoor kiest om het te proeven als onderdeel van het Quique Dacosta degustatiemenu (Cook Beauty) betaalt 4.000 euro voor twee personen. De twee flessen Dom Perignon kosten al bijna 1.000 euro in de winkel, dan is de 2.000 euro per persoon in een restaurant voor een ‘onvergetelijke ervaring’ snel gehaald.

Over Quique Dacosta

Als er een chef-kok is die de Valenciaanse gastronomie echt op de kaart heeft gezet, dan is het Quique Dacosta wel. Dacosta is een van de meest erkende en gewaardeerde driesterrenkoks van Spanje, een man uit Cáceres die van Dénia de thuishaven heeft gemaakt van zijn unieke, creatieve, eigenzinnige en niet te evenaren mediterrane keuken. Het restaurant dat zijn naam draagt, is een getrouwe weerspiegeling van de elegantie, de soberheid en de plant van zijn uitbater. Het restaurant is een van de elf restaurants in Spanje met drie Michelinsterren.

Dit vind je misschien ook leuk