Mercadona-oprichter start "Silicon Valley" in haven van Valencia

door admin
Mercadona-oprichter start "Silicon Valley" in haven van Valencia

Bovendien wil hij “van Valencia een mediterrane, Spaanse en Europese hoofdstad van innovatie maken”. Hiertoe heeft de Marina de Empresas, een bedrijfsruimte in de haven gericht op de ontwikkeling van start-ups en geleid door de Mercadona-oprichter een akkoord bereikt met de gemeenteraad. Op basis van dit akkoord kunnen ze de faciiteiten uitbreiden.

Het lokale bedrijf zal de ruimte die bekend staat als Tinglado 4, een magazijn van 11.600 m² voor de opslag van goederen, afstaan, zodat het ondernemersproject kan groeien. De uitbreiding zal een tweede fase hebben, waarin gemeentelijk land wordt toegevoegd in de districten Camins al Grau en Poblados Marítimos.

Kern van ondernemerschap in Spanje en Europa

Roig heeft aan de pers verklaard dat ze een “grote kans” zien voor deze plek om de “kern van ondernemerschap in Spanje en Europa” te worden. De oprichter van Mercadona ging al zover om zijn initiatief in verband te brengen met het gebied van ondernemerschap en innovatie bij uitstek van Noord-Amerika: “Silicon Valley is een haven van bedrijven in de Verenigde Staten”.

Het Spaanse initiatief staat vooralsnog bekend als District Design Valencia of Maritime District of Innovation and Creativity en bestaat uit drie initiatieven: EDEM — School of Business and Management—, de Lanzadera start-up accelerator en de investeringsmaatschappij Angels.

8.000 Banen gecreëerd

Sinds de oprichting in 2013 heeft Lanzadera 900 bedrijven versneld en meer dan 20 miljoen aan leningen verstrekt. Bovendien hebben de gepromoveerde bedrijven een totale investering van 615 miljoen gerealiseerd en meer dan 8.000 banen gegenereerd.

Ondertussen heeft Angels meer dan 32 miljoen geïnvesteerd in 40 bedrijven en bezit het momenteel 27 bedrijven. EDEM van haar kant verwelkomde vorig jaar 3.000 studenten.

Dit vind je misschien ook leuk