Grote belastinghervorming voor midden-en lage inkomens in regio Valencia

door admin
Grote belastinghervorming voor midden-en lage inkomens in regio Valencia

Onder de aangekondigde maatregelen zijn: aftrekposten voor gezinnen met een hypotheek, een verhoging van het belastingvrijstellingsbedrag met 10%, nieuwe belastingschijven aangepast aan de huidige situatie, een verhoging van het bedrag en de begunstigden van alle bestaande aftrekposten en gratis openbaar vervoer voor jongeren tot 30 jaar.

Deze progressieve belastinghervorming heeft tot doel alle mensen met een inkomen van minder dan 60.000 euro per jaar te helpen. Voorts moeten ze economische activiteit en werkgelegenheid helpen bevorderen en degenen beschermen die het meest door de inflatie worden gestraft. De belastinghervorming zal al van toepassing zijn op de inkomstenbelasting van 2022 met terugwerkende kracht tot 1 januari dit jaar.

“Terwijl sommigen de belastingen voor de rijksten verlagen, wordt  hier de meerderheid van de samenleving geholpen om de eindjes aan elkaar te knopen”, want “als het doel sociale rechtvaardigheid is, is de weg fiscale rechtvaardigheid”, aldus was het argument waarmee Puig de fiscale hervorming in Les Corts verdedigde.

Steunmaatregelen voor door crisis getroffen industriële sectoren

Verder komen er steunmaatregelen voor de industriële sectoren die het het moeilijkst hebben, en in het bijzonder de keramiek, om zo de overheidssteun aan de gasintensieve sector aan te vullen tot de limiet die door de EU is vastgesteld.

Bekijk ook: Spanje gaat grote fortuinen tijdelijk extra belasten

Er zal een samenwerkingsfonds voor de Valenciaanse bossen worden opgericht, begiftigd met 50 miljoen euro, en er worden maatregelen genomen om het scheppen van banen, gezondheidszorg, onderwijs, sociale zorg en toegang tot huisvesting te versterken.

Dit vind je misschien ook leuk