Een van de laatste vrije stukjes van de Costa Blanca zuid wordt volgebouwd

door admin
Een van de laatste vrije stukjes van de Costa Blanca zuid wordt volgebouwd

Ondanks dat het tegendeel wordt beweerd wordt in de plannen geen rekening gehouden met de voorwaarden die twee jaar geleden zijn opgelegd door de Milieubeoordelingscommissie. Het gaat om een van de laatste stukken vrije grond in de gemeente Orihuela Costa in de Vega Baja Costa Blanca Zuid. De aanbesteding voor het project ligt gedurende 45 dagen ter inzage bij de gemeente. Volgens de groep Vrienden van Sierra Escalona (ASE) is dit stuk van de kust al volgebouwd en heeft het laatste vrije plot een grote milieuwaarde.

Bekijk ook: Spanje wil kustlijn volledig afbakenen tegen verstedelijking

Het grenst in het noorden aan de urbanisatie ‘Dehesa de Campoamor’, in het zuiden aan de gemeente Pilar de la Horadada en ten westen aan de N344. Het enige dat dit plot scheidt van de zee is een van de tot nu toe meest polemische stedelijke ontwikkelingen in de gemeente. Het gaat om de vijf gebouwen van Mil P Vista mar en de woningen van Playa Urb Mil Palmeras. Deze staan direct aan het strand op openbaar maritiem domein en werden precies voltooid toen in 1988 de Ley de Costas, ofwel de Kustwet van kracht werd. 

Gedurende alle jaren dat aan dit deel van de Costa Blanca werd gebouwd en met name tussen 2005 en 2014 is er regelmatig protest tegen aangetekend vanuit de milieuhoek. Desondanks  bleven promotoren en de gemeente doorbouwen. 

“Complete nonsens”

ASE wil dat de bestemming van de grond gewijzigd wordt in niet bebouwbaar met speciale bescherming. Het vormt namelijk precies een ecologische corridor tussen het beschermde gebied van de Sierra Escalona en de Dehesa de Campoamor en de zee. Bovendien loopt 6,6 hectare van dit gebied volgens Patricova risico op overstroming. Dat er aan milieuwetgeving zou worden voldaan is “complete nonsens” volgens ASE. 

Dit vind je misschien ook leuk