Benidorm wil stad netjes houden en vraag hulp van hondenbezitters

door admin
Benidorm wil stad netjes houden en vraag hulp van hondenbezitters

Twee maanden lang worden alle buurten, parken en scholen bezocht om deze goede praktijken te promoten. Het initiatief is ontwikkeld in samenwerking met het gemeentelijke schoonmaakbedrijf FCC Medio Ambiente. De bedoeling is dat eigenaren zich bewust worden van het belang om hun stad vrij te houden van hondenpoep en -urine. 

De campagne zal twee maanden duren. In die periode zal een team van milieuvoorlichters de verschillende buurten van de stad bezoeken en inwoners met huisdieren voorlichten over de manieren waarop zij een bijdrage kunnen leveren aan een schonere leefomgeving. 

Bekijk ook: Met je hond in de auto op vakantie naar Spanje

Donderdagochtend werd de campagne ‘op straatniveau’ gelanceerd in het park waar de straten Bélgica en Municipi samenkomen. Het evenement werd bijgewoond door de wethouder voor straatreiniging, José Ramón González de Zárate en het hoofd van de afdeling burgerparticipatie, Ana Pellicer, evenals leden van de Wijkraad.

De milieuvoorlichters zullen inwoners van de badplaats informeren over de huidige sancties en hen motiveren om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren om de sporen van hun viervoeters in de stad te minimaliseren. 

In het kader van deze campagne zullen ook scholen benaderd worden om kinderen te informeren. Die kunnen op hun beurt dan weer hun ouders wijzen op de juiste manier om met hun huisdieren om te gaan. Bovendien zal informatie worden verstrekt over de plaatsen waar honden uitgelaten kunnen worden en waar hun uitwerpselen gedeponeerd kunnen worden.

Wie de campagnetent bezoekt, krijgt naast informatie een zakjesdispenser voor het opvangen van uitwerpselen en een informatiebrochure met goede praktijken cadeau. Ana Pellicer benadrukte op de website van de gemeente dat burgers zich ervan bewust moeten worden dat “Benidorm weer een deel van ieders thuis is en dat we allemaal moeten bijdragen aan een vriendelijkere, comfortabelere stad met perfecte netheid.”

Bekijk ook: Zolang mag je een hond of kat alleen laten in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk