Hoogste wolkenkrabber van Benidorm te koop voor 93 miljoen euro

door admin
Hoogste wolkenkrabber van Benidorm te koop voor 93 miljoen euro

Een rechter in Alicante heeft het oordeel geveld en het gebouw in openbare verkoop gezet. Er zijn nog talloze toeleveranciers die wachten op hun geld. In 2006  werd aan de bouw begonnen. Deze werd door een aantal flaters gekenmerkt, waaronder het vergeten van de lift, wel een opvallende was. Op een gegeven moment werd besloten van In Tempo met 189 meter en 52 verdiepingen de hoogste woontoren van Europa te maken en werd van de oorspronkelijk geplande 25 verdiepingen er 27 bijgebouwd. Er werd echter geen ruimte gereserveerd voor de liftschacht.

Al 35 procent van de in totaal 269 woningen werd verkocht en de bouw is volgens de kredietverstrekkers voor ruim 90 procent afgerond. De oorspronkelijke opleverdatum zou eind 2013 zijn. Het ging de projectontwikkelaar Olga Urbana SL echter niet voor de wind. De bouw werd in eerste instantie gefinancierd met 92 miljoen euro door Caixa Galicia. Deze droeg die over aan de ‘bad bank’ Sareb. In mei 2013 gooiden de architecten na het uitblijven van betalingen, boze kopers en embargos op delen van het gebouw, de handdoek in de ring en namen ontslag.

Schuldenberg

De schuldenberg die aan de woontoren – op de ‘Cuatro Torres’ in Madrid na hoogste van Spanje – kleeft zou op dit moment al 140 miljoen euro bedragen, zo schrijft El País. Volgens de krant zijn de pechvogels die er een appartement kochten mensen van verschillende nationaliteiten. Spanjaarden uit kleine dorpjes, Basken, maar ook Russen, Nederlanders en Belgen. Het is nu afwachten wie het aandurft om het project over te nemen en opnieuw in leven te krijgen. De basisprijs is vastgesteld op 93 miljoen euro.

Dit vind je misschien ook leuk