KLM richt vizier op Spaanse bestemmingen

door admin
KLM richt vizier op Spaanse bestemmingen

Alicante is de gateway voor de Costa Blanca, van oudsher een favoriete bestemming voor zonvakanties met populaire badplaatsen als Benidorm, Denia, Altea en Calpe. Met deze uitbreiding wil de KLM ook het marktaandeel voor thuisbasis Nederland vergroten. ‘Alle KLM-vluchten naar Spanje bieden klanten die vanaf andere luchthavens reizen makkelijke, dagelijkse transfers via Schiphol – een van Europa’s handigste transferluchthavens’, aldus Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland in Luchtvaartnieuws.

Zestien retourvluchten

Straks zullen zestien retourvluchten per dag Spanje aandoen. Dit is opvallend aangezien alle bestemmingen ook al in het pakket zitten bij dochtermaatschappij Transavia, die over het algemeen meer als een low budget vliegmaatschappij door het leven gaat als de KLM. Transavia vliegt in de zomer zeventien keer per week direct op Alicante. Dan is het nog zes keer per week mogelijk om van Amsterdam naar Alicante te vliegen met de Spaanse maatschappij Vueling. Zomers komen daar nog de chartervluchten bij van TUIfly.  

Nieuwe Europese bestemmingen

Vanaf Schiphol zijn er direct 78 Europese bestemmingen aan te doen middels een directe vlucht. Met de toevoeging van Alicante vliegt KLM deze zomer naar zeven nieuwe Europese bestemmingen: Dresden, Inverness, Southampton, Genua, Valencia en Ibiza. Buiten Europa zijn Salt Lake City in de VS en Astana in Kazachstan nieuw.

Ten koste van Turkije en Griekenland

Het toerisme naar Spanje zit in de lift nu steeds meer toeristen Turkije, Egypte en sommige Griekse eilanden mijden vanwege onrust in de regio en de vluchtelingenproblematiek. In 2015 bereikte Spanje opnieuw een record en kon 68,1 miljoen toeristen verwelkomen. Een stijging van bijna 5% ten opzichte van het jaar ervoor.

Dit vind je misschien ook leuk