Verzorgster gedood door tijger in Benidorm

door admin

Wat bronnen dichtbij het onderzoek wel kunnen stellen is dat de 37-jarige verzorgster die al 8 jaar voor Terra Natura werkzaam was, het hek van de ruimte waar de tijgers waren  half open had laten staan. Zodoende kon het dier haar aanvallen terwijl ze bezig was met schoonmaakwerkzaamheden.

Buiten zicht van publiek

De toegesnelde medische hulpdiensten konden pas bij de verzorgster komen nadat ze de tijger hadden verdoofd. De vrouw die ook in Benidorm woonde bleek toen al te zijn overleden aan haar verwondingen. Het incident vond plaats buiten het zicht van het publiek in een zone uitsluitend toegankelijk voor het personeel van Terra Natura.

Betreuren

Het park heeft zijn condoleances aan de familie en andere nabestaanden van de vrouw overgebracht en zegt in een persbericht het incident ernstig te betreuren en dat het voltallige personeel ernstig ontdaan is. Volgens Terra Natura kan het publiek er zeker van zijn dat altijd alle veiligheidsprotocollen strikt worden nageleefd. Waar het hier is misgegaan is men nu aan het onderzoeken. Vooralsnog wordt het behandeld als een arbeidsongeval. 

Buffel

Op 27 april jl vond er in de provincie Alicante ook een soortgelijk ongeval. Een 42-jarige man verloor het leven na te zijn aangevallen door een buffel in Safari Aitana, een overdekt complex met wilde dieren in Penáguila.

Dit vind je misschien ook leuk