Update grote bosbrand Costa Blanca

door admin
Update grote bosbrand Costa Blanca

De pyromanen hadden volgens de brandweer perfecte omstandigheden uitgezocht: hoge temperaturen (voor vandaag geldt een oranje hittealarm voor Alicante), lage luchtvochtigheid en harde wind. Er zijn minstens 4 brandhaarden geteld. Die zijn op zo’n manier verspreid dat een natuurlijke oorzaak vrijwel uitgesloten kan worden, zo melden bronnen bij de brandweer in de Spaanse media. 

1.000 mensen geëvacueerd

Er zijn inmiddels al ruim 1.000 mensen uit 16 urbanisaties uit voorzorg geëvacueerd. Het gaat om mensen uit Villes del Vent, Cansalades Park, Valle del Sol, Toscal, Entrepinos, Cap Mart, Costa Nova, La Guardia Park, Adsubía-Toscamar, la Colina, La Finca, Altos de Cabanes, Rebaldí en een deel van natuurgebied La Granadella. De perimeter waar het vuur actief is beslaat zo’n 319 hectare. Er zijn al enkele huizen vrewoest en er is veel schade in La Granadella. 

Wegen afgesloten

De CV742 en de CV747 tussen Benitatxell en l’Absúbía zijn afgesloten. In totaal zijn er 20 blusvliegtuigen en -helikopters aan het werk en 370 eenheden op de grond. Ook de brandweer uit Valencia is uitgerukt en het Rode Kruis krijgt versterking van de afdeling uit Benidorm. 

Lees ook: Honderden geëvacueerd bij grote bosbrand Costa Blanca

Dit vind je misschien ook leuk