Bosbrand Costa Blanca gestabiliseerd

door admin
Bosbrand Costa Blanca gestabiliseerd

Is de laatste rook verdwenen, dan beschouwd men een brand onder controle. Dat is hier dus nog niet het geval. Het hele gebied van ruim 800 hectare dat in de as werd gelegd, wordt nog nauwlettend in de gaten gehouden om te voorkomen dat er opnieuw vuur ontstaat. Het is nog steeds heel heet in die regio met een lage luchtvochtigheid. De wind is gelukkig gaan liggen.

De autoriteiten zijn op zoek naar de stichters van de brand. De vijf brandhaarden lagen zover uit elkaar dat deze onmogelijk door één persoon aangestoken kunnen zijn. Men vermoedt dat er een groep pyromanen achter zit of mensen die aandacht willen of om welke andere reden dan ook uit zijn op wraak. 

De vlammen naderden twintig urbanisaties van beide plaatsen, waaruit 1.400 mensen geëvacueerd moesten worden. Naast tientallen verbrande woningen is ook een groot deel van het natuurgebied La Granadella verwoest. 

Er waren maar liefst 28 blusvliegtuigen actief van regionale bosbrandbestrijdingsdiensten en ook van het Ministerie van Landbouw, 222 soldaten en alle brandweer uit de wijde omgeving was uitgerukt. De wegen CV742 en CV747 zijn weer geopend.

Fuentes del Río Algar

De brandweer is nog wel actief bij Bolulla (Alicante), waar het vuur nog niet onder controle is. Hier bedreigen de vlammen eveneens een gebied van grote ecologische en toeristische waarde. Het gaat om Fuentes del Río Algar. Voor de mensen die weer kunnen terugkeren naar hun woningen is psychologische hulp beschikbaar gesteld. 

Dit vind je misschien ook leuk