Korting op toegang Wetenschapsmuseum Valencia

door admin
Korting op toegang Wetenschapsmuseum Valencia

Het museum werd op 13 november 2000 geopend. Ter gelegenheid van het jubileum wordt er een nieuwe expositie geopend: ‘Els nostres dinosauries’ (Onze dinosaurussen), een reis door 200 miljoen jaar om verschillende soorten dino’s te leren kennen. Zowel dino’s die op de aarde leefden, als in de zee, vleesetende dino’s en planteneters.

Bezoekers kunnen selfies maken met twee replica’s van de Pachyrinosaurus, die wordt tentoongesteld op de calle Menor. Dit zijn replica’s die de hoofdrolspelers in de film ‘Caminando entre dinosaurios’. Deze werd vertoond in Hemisfèric.

Naast meer over dino’s maken bezoekers ook kennis met het Theater van de elektriciteit, ‘Zwaartekracht nul’ en ‘Exploratorio’ onder vele andere onderwerpen waarover je meer kunt leren tijdens een bezoek tussen 11 en 18 uur aan het wetenschapsmuseum. 

Stad van de Kunsten en Wetenschappen

Het Wetenschapsmuseum maakt onderdeel uit van de Ciudad de las Artes y Ciencias (de Stad van de kunsten en Wetenschappen). Dit hypermodern vormgegeven complex ligt aan voormalige monding van de rivier de Turia en werd ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava. Naast het Wetenschapsmuseum kun je ook het Hemisferic en het Oceanografic bezoeken. Respectievelijk een planetarium en het grootste aquarium van Europa.

Dit vind je misschien ook leuk