Alicante beste stad van Europa voor stedentrip met strand

door admin
Alicante beste stad van Europa voor stedentrip met strand

Vanaf de luchthaven duurt het slechts 24 minuten om naar stad en strand te reizen. Bovendien zijn er drie stranden bekroond met de Blauwe Vlag voor uitstekende kwaliteit. De top tien bestaat verder uit de volgende steden: Catania, Palma de Mallorca, Barcelona, Split, Palermo, Genoa, Alghero, Marseille en Cannes. De hogere regionen van de lijst worden voornamelijk gevuld met steden in Spanje, Italië en Frankrijk.

GoEuro, het reisplatform voor treinen, bussen en vluchten in Europa, heeft meer dan duizend steden met stranden onderzocht. Dit onderzoek is op basis van gegevens over reisgemak, uitgaan en watersport. Daarnaast zijn watertemperatuur van de zee en de bodem van het populairste strand van de stad in overweging genomen.

Stedentrip met uitgaan

Barcelona is de ultieme favoriet voor een stedentrip met uitgaan. Deze Catalaanse stad biedt een bruisend nachtleven van strandbarretjes tot trendy nachtclubs. Andere steden in de top 5 zijn Cannes, Rimini, Ibiza en Saint-Tropez.

Stedentrip met reisgemak

Westerland in Duitsland is de beste stedentrip met reisgemak. Het duurt slechts 14 minuten om van de luchthaven naar het strand te reizen. Daarnaast zijn er 9 andere steden waarbij je dit binnen 30 minuten kunt doen: Puerto del Carmen, Nice, Alicante, Bari, Catania, Senigallia, Bastia, Santa Cruz de Tenerife en Brighton.

Nederland

Drie Nederlandse steden staan in de top 100 stedentrips met strand in Europa. Volgens onderzoek staat Den Haag op positie 70. Ook Zandvoort en Egmond aan Zee hebben de lijst gehaald op respectievelijk de 97e en 98e plaats.

Den Haag scoort goed op alle fronten. Vooral als het gaat om het aantal en verscheidenheid aan activiteiten voor watersport en uitgaan heeft deze stad veel te bieden. Tijdens de warme zomerdagen is een watertemperatuur van 17 graden in de Noordzee uiterst aangenaam om af te koelen. Kortom, Den Haag heeft een verdienstelijke 80,8 van de 100 punten behaald.

Dit vind je misschien ook leuk