Staking Catalaanse separatisten veroorzaken chaos op spoor

door admin
Staking Catalaanse separatisten veroorzaken chaos op spoor

Volgens de autoriteiten hebben zich geen incidenten voorgedaan, afgezien van 150.000 reizigers die gedupeerd raakten. Dit werd woensdagavond laat door Renfe bevestigd. De oorzaak was dat demonstranten de AVE-hogesnelheidstreinstations in Girona en Barcelona tegenhielden door de sporen te bezetten. Daarnaast werden nog 10 andere stations in de regio geblokkeerd.  

Spoorwegbedrijf Adif zei woensdagavond nog geen idee te hebben wanneer de normale dienstverlening weer hervat zou kunnen worden, omdat de protesten vooralsnog niet beëindigd zijn. Hogesnelheidstreinen uit Madrid moesten stoppen in Tarragona. Die uit Frankrijk kwamen niet verder dan tot Figueras. Uiteindelijk konden treinen om 22:30 uur weer rijden.

Volgens de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra zijn er geen mensen aangehouden in verband met de wegblokkades. De centrale regering in Madrid gaf aan dat er een lage opkomst was voor de staking en dat er op ‘exemplarische wijze’ was samengewerkt tussen de verschillende politiediensten.

Dit vind je misschien ook leuk