Bezoek goedkoop en eenvoudig de zes beste musea van Barcelona

door admin
Bezoek goedkoop en eenvoudig de zes beste musea van Barcelona

Kunstliefhebbers kunnen nu zes van de beste kunstmusea in Barcelona ontdekken en daarbij de helft van de ticketkosten besparen én voorkomen dat ze uren in de rij moeten staan. Maar eerst meer over de zes musea. 

Museu Picasso

Op 9 maart 1963 opende Museu Picasso zijn deuren. Hier is met maar liefst 4.355 stukken de meest uigebreide collectie van het werk van de in Málaga geboren meester te zien. Na zijn vertrek uit Málaga studeerde Picasso in Barcelona aan de kunstacademie en het was ook deze stad waar hij zijn eerste individuele expositie had. Het museum is gevestigd in de wijk El Borne in met elkaar verbonden koopmanshuizen uit de vijftiende eeuw. Elke periode uit het leven van de kunstschilder heeft een eigen zaal. Het museum heeft jaarlijks ruim 1 miljoen bezoekers. Ontdek het werk van deze jonge artiest.

MNAC

Het Nationale Kunstmuseum van Catalunya biedt onderdak aan meerdere kunstcollecties die samen een reis door de Catalaanse kunstgeschiedenis bieden. Van hedendaags tot romaans en gotisch, van kubisme tot het realisme, van schilderkunst tot fotografie; er is voor iedere kunstliefhebber wat wils! Grote namen van wie werk te zien is zijn: El Greco, Zurbarán, Velázquez, Rubens, Tiziano, Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Pablo Picasso en Joan Miró. Het museum is gevestigd in het hooggelegen en prachtige gebouw Palau Nacional – dat op zichzelf al de moeite van een bezoek waard is – met een fraai uitzicht over de stad.

Fundació Joan Miró

“Ik ben blij dat ik een open ruimte heb gecreëerd, een plek waar mensen kunnen wandelen en leren”. Een aantal jaar nadat Miró deze beroemde woorden uitsprak, werd dit museum toegevoegd aan de lijst met meest bekende musea ter wereld! Bezoekers kunnen in dit museum genieten en leren van de surrealistische kunst van deze sgrootmeester. Maar er is echter ook ruimte voor tijdelijke exposities van veelbelovende hedendaagse jonge kunstenaars! Bovendien ligt dit museum dat in opdracht van Miró zelf bovenop de berg Montjuïc werd gebouwd. Deze is te bereiken met de recent gerenoveerde kabelbaan.

CCCB

Het CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) is gevestigd in een historisch gebouw in de wijk Raval met een rijke geschiedenis. Dit staat in schril contrast met de modernistische kunstwerken binnen! Het centrum voor hedendaagse cultuur is een plek waar men kan genieten en leren over alle aspecten van de moderne kunst en stedelijke cultuur in de Catalaanse hoofdstad! Er is niet alleen kunst, maar ook tentoonstellingen over politiek, architectuur en stedenbouw. Ook worden er lezingen, detatten en vlooienmarkten georganiseerd.

MACBA

De echte moderne kunstliefhebbers kunnen naast het CCCB in Raval ook terecht in het MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona). In het iconische moderne gebouw – ontworpen door Richard Meier – vind je boeiende tentoonstellingen van veelbelovende artiesten, maar ook een permanente collectie met maar liefst 5800 werken waaronder veel van Spaanse en Catalaanse kunstenaars van na 1045. Ook is er veel buitenlandse kunst te zien, bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika, Oost-Europa en de Arabische wereld.

Fundació Antoni Tàpies

Tàpies hoort thuis in het rijtje met grote kunstenaars zoals Miró. Ook deze in 2012 overleden kunstenaar en tijdgenoot van Miró en Picasso kreeg een museum dat naar hem werd vernoemd, ter promotie van de moderne kunst in het hart van de wijk Eixample en om de hoek bij Casa Battló van Antoni Gaudí. Het museum is gevestigd in een modernistisch gebouw ontworpen door de beroemde Spaanse architect Lluís Domènech i Montaner. Naast werken van Tàpies huist het museum een wisselende collectie afkomstig uit andere musea, zoals de collectie van het Reykjavik Art Museum uit Reykjavik of Pace Gallery uit New York.

Skip the line

Als je nu dit skip the line-ticket bestelt, ben je goedkoper uit en hoef je voor geen van bovengenoemde musea in de rij te staan tijdens je bezoek aan Barcelona. En natuurlijk hoef je niet alle zes musea in één dag te bezoeken. De museumpas waarover we het hier hebben is maar liefst 12 maanden geldig. Zo kun je andere highlights van Barcelona bezoeken en combineren met de zes musea.

Dit vind je misschien ook leuk