Waarom nu naar Barcelona voor een stedentrip?

door admin
Waarom nu naar Barcelona voor een stedentrip?

Deze periode leent zich inderdaad uitstekend voor een geslaagde stedentrip naar Barcelona, maar dit betekent niet dat je de stad in de wintermaanden moet vermijden. Sterker nog, de winterperiode is juist ook een mooi moment voor een stedentrip in Barcelona. Waarom Barcelona juist in deze periode aantrekkelijk is lees je in dit artikel.

Heerlijk rustig en zachte winter

De wintermaanden in Barcelona zijn zacht. Verwacht geen korte broek aan te kunnen, maar verwacht wel temperaturen rond de 15 graden. De stad is in deze periode een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. Wil je alle ruimte voor jezelf? Overweeg dan ook eens de wintermaanden. Neem wel in acht dat Barcelona in het hoogseizoen mooier is. Alles staat in de bloei en je kan zelfs een dagje aan zee spenderen.

Het klimaat blijft aangenaam

Verken je het bruisende Barcelona liever bij een wat lagere temperatuur? Ga dan in de herfst, in de winter of in het voorjaar naar de Spaanse stad. In deze seizoenen is de gemiddelde temperatuur veel lager.

Het regent gemiddeld zo’n 8 dagen per maand in Barcelona, of je nou in mei of in november naar de stad gaat. Zorg daarom wel dat je een paraplu bij je hebt.

Voordeliger tarief

Tot slot kun je in de herfst, in de winter en in het voorjaar een goedkopere stedentrip organiseren. Dit komt ten eerste omdat de vliegtickets in deze seizoenen goedkoper zijn. Boek je jouw vliegtickets op het juiste moment, dan bespaar je met gemak tientallen tot zelfs honderden euro’s.

Overige activiteiten

Na een dag lang wandelen door Barcelona zin in een ontspannen binnenactiviteit? Dan is het zeker het overwegen waard om een van de wellnesscentra of spa’s te bezoeken. De stad beschik over tal van mooie opties. Geniet van een warm bad of een heerlijke massage.

Ook zijn er diverse wintermarkten te bezoeken. Bezoek de Santa Llucia. Deze markt is voor de kathedraal en is van eind november tot vlak voor de kerst geopend. Een leuke kans om mooie souvenirs en kerstversieringen in te slaan.

Wanneer ga jij het liefst naar Barcelona?

Dit vind je misschien ook leuk