Beveiliging luchthaven Barcelona gaan staken tijdens Mobile World Congres

door admin
Beveiliging luchthaven Barcelona gaan staken tijdens Mobile World Congres

Het Mobile World Congres is dit jaar van 25 tot 28 februari en trekt jaarlijks ruim 100 duizend bezoekers naar de stad die er op de hoogte gebracht worden van het laatste nieuws op het gebied van technologie en mobiele telefonie. 

Het personeel van Trablisa, het bedrijf dat door de luchthaven is aangewezen het beveiligingspersoneel te leveren, heeft unaniem besloten om te gaan staken. Dit werd dinsdag meegedeeld door het stakingscomité van het bedrijf. 

Het personeel eist dat het bedrijf voldoet aan de opgelegde 200 euro extra salaris voor de toenmalige werknemers van Eulen, die opnieuw problemen krijgen met de opleiding of met de vakanties, onder andere, zo meldde Juan Carlos Giménez, voorzitter van het comité.

In de zomer van 2017 moest de Guardia Civil de beveiligingstaken op het vliegveld overnemen tijdens stakingen om betere arbeidsvoorwaarden te eisen van het bedrijf Eulen, dat toen nog verantwoordelijk was voor het personeel. De beveiligers willen nu dat Trablisa alsnog voldoet aan de destijds opgelegde maatregelen. 

Ook taxichauffeurs in Barcelona dreigen met stakingen tijdens het Mobile World Congres. Met deze beurs verdient Barcelona flink veel geld.

Dit vind je misschien ook leuk