Frenkie de Jong maakt goede eerste indruk bij FC Barcelona

door admin
Frenkie de Jong maakt goede eerste indruk bij FC Barcelona

Voor het eerst na het tekenen van zijn vijfjarige contract bij FC Barcelona stond Frenkie de Jong op het heilige gras van Camp Nou. Na enkele kunstjes met de bal en een potje voetbal met kinderen van de ‘Barça Academy’ schoot De Jong nog wat ballen in het publiek en nam weer voor even afscheid van de dolenthousiaste fans. Met enige woorden Spaans op de persconferentie en een dikke kus op het embleem van FC Barcelona op zijn shirt zit het met Frenkie zijn populariteit bij de fans voorlopig wel goed.

De kersverse Barça-speler, die uit meerdere grote clubs kon kiezen, gaf verder aan dat de keuze voor FC Barcelona een gemakkelijke is geweest. ‘Het is altijd mijn droom geweest in dit stadion te kunnen spelen’.

Nieuwe leider

In Barcelona ziet men de Jong als de nieuwe leider van het het afgelopen seizoen veel bekritiseerde middenveld. Na het vertrek van wereldsterren Xavi en Iniesta hoopt men dat er met de Nederlander weer een nieuwe, frisse wind gaat waaien. Voor de laatst overgeblevene van het vermaarde Barça-middenveld, Sergio Busquets, zal de komst van de Jong een opluchting zijn. De Jong is in staat ballen snel naar voren te brengen en zo meer diepte aan het spel te geven. Er wordt verwacht dat de jongste aanwinst zich makkelijk zal aanpassen aan het spel bij zijn nieuwe club daar er sprake is van grote overeenkomsten tussen het spel van FC Barcelona en dat van Ajax. ‘Ik heb mij altijd zeer verbonden gevoeld met de filosofie van Johan Cruijff’ verzekert Frenkie de Jong de aanwezigen op de persconferentie.

Of de Jong al snel zijn opwachting in de basis zal maken is niet zeker. ‘Ik zal mijn uiterste best moeten doen om mij te bewijzen voor de trainer’ zegt hij. Met de trainer, Ernesto Valverde, heeft de kersverse aanwinst overigens nog niet gesproken, zo gaf hij aan.

Dit vind je misschien ook leuk