Beschuit met muisjes in Spanje: Giraffe geboren in Zoo de Barcelona

door admin
Beschuit met muisjes in Spanje: Giraffe geboren in Zoo de Barcelona

Beschuit met muisjes in de Zoo de Barcelona! De tien jaar oude giraffe Nuru heeft een baby gekregen. In 2011 kwam giraffe Nuru vanuit de dierentuin in Emmen naar de dierentuin van Barcelona.

Filmpje van pasgeboren giraffe in Barcelona

De Spaanse krant El Mundo plaatste een filmpje van de kleine babygiraffe in het moeder-kindverblijf in de Zoo de Barcelona. Dit filmpje is opgenomen vlak na de geboorte. Zowel de moeder als de baby maken het goed en blijven nog enkele dagen in het aparte verblijf om aan elkaar te wennen voordat ze teruggaan naar de rest van de groep. Voor bezoekers is het al wel mogelijk om de nieuwste aanwinst te bewonderen.

Rotschild giraffe bedreigde diersoort

De internationale unie voor het behoud van de natuur beschouwt de Rothschild giraffe als een bedreigde diersoort. Ooit leefden deze giraffen in een groot deel van Afrika maar door woestijnvorming – door het kappen van bossen, veeteelt, stroperij, mijnbouw en andere menselijke activiteiten – verdween een groot deel van zijn leefgebied. Om deze reden verblijven grote groepen Rothschild giraffen vaak in nationale parken of in dierentuinen.

Samenwerkingsprogramma voor behoud van giraffen

De Zoo de Barcelona doet mee aan het Europese programma voor het behoud van giraffen. Hiervoor kijkt de stichting Barcelona Zoo binnen een samenwerkingsproject met Nigeria naar de mogelijkheden om de Tsjaadgiraffe in hun eigen leefomgeving te laten blijven. De Tsjaadgiraffe is de meest voorkomende giraffensoort in de Sahel. Binnen dit project worden ook andere mogelijkheden onderzocht om de dieren in parken weer opnieuw in het wild te laten leven.

Dit vind je misschien ook leuk