Barcelona bezoekt de toerist in in lock down tijden

door admin
Barcelona bezoekt de toerist in in lock down tijden

Op de website Barcelonaturisme.com staat nu niet meer ‘Visit Barcelona’ te lezen maar: ‘It’s time to #stayathome, these days #Barcelonavisitsyou’. De stad zal, zolang de toerist zijn bewegingsvrijheid beperkt ziet door de lock downs die verschillende landen hebben afgekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan, online een deel van zijn toeristisch kapitaal delen.

#LiceuAtHome

Het Liceu biedt een grote selectie van successen van de afgelopen seizoenen. Dankzij een overeenkomst met het Teatro Real kun je via Myoperaplayer.com en de code OperaAtHome gratis genieten van Norma en Rigoletto. Via een samenwerking met het Europese culturele kanaal ARTE is een ‘hightech’ productie van Turandot gratis te zien op de website van het kanaal. TV3 online biedt de eerste opera van Benet Casablancas, “L’enigma di Lea”, die in februari in wereldpremière ging in het Gran Teatre del Liceu. Vanaf zijn YouTube-kanaal vertoont de Liceu drie van de meest succesvolle kindershows: De Toverfluit, Assepoester en Peter en de Wolf. Via de sociale media van Liceu blijf je op de hoogte van nieuwe uitvoeringen die beschikbaar zullen zijn voor iedereen.

Digital Palau

Palau de la Música heeft “Digital Palau” gelanceerd, een virtuele uitbreiding van Palau en de Catalaanse koorvereniging. Via dit kanaal krijg je toegang tot opnames, conferenties, masterclasses en ontmoetingen met artiesten. Enkele van de meest opvallende concerten worden ook beschikbaar gesteld om je huisarrest te vullen met klassieke muziekstukken van de grootste artiesten.

Auditorium

Het Auditorium van Barcelona heeft een ‘Auditorium Coronalist’ samengesteld. Dit is een Spotify-lijst die de componisten, dirigenten en solisten laat horen van wie de optredens de komende tijd vanwege de noodtoestand in Spanje zijn geannuleerd. 

Blijf de website in de gaten houden, want er komen meer virtuele optredens en bezoeken aan musea bij. Het doel van de afdeling toerisme van de gemeente is artiesten en culturele instellingen helpen door Barcelona-liefhebbers te inspireren en door hun aanbod te verspreiden.

Barcelona is niet de enige die zo denkt. Veel musea in Spanje en artiesten, maar ook winkels en zelfs restaurants hebben besloten hun collecties, recepten of werken online aan te bieden. Met het initiatief Barcelona bezoekt jou, roept de gemeente allerlei spelers in de toeristische sector in de stad op om informatie te bieden over hun online aanbod. De gemeente selecteert hieruit en verspreidt de selectie via de sociale netwerken. 

Barcelonaturisme.com biedt eveneens actuele informatie over Covid-19 in de stad. In de regio Catalonië waren maandagochtend 30 maart 18.773 besmettingen en 1.672 personen zijn overleden aan het virus.

Dit vind je misschien ook leuk