Boete boven hoofd voormalig premier Spanje voor overtreden regels noodtoestand

door admin
Boete boven hoofd voormalig premier Spanje voor overtreden regels noodtoestand

Mariano Rajoy, lid van de Partido Popular en voormalig premier van Spanje, hangt een boete boven het hoofd van minstens 601 euro. De Spaanse nieuwssite La Sexta deelde medio april beelden van de oud-premier waarop Rajoy in sportkleding te zien is in de omgeving van zijn huis.

Buren deden aangifte bij Spaanse politie

La Sexta schreef op 14 april dat buren hem regelmatig buiten zagen sporten tijdens de periode van de lockdown in Spanje. Sommige buren hebben aangifte gedaan tegen Rajoy vanwege het overtreden van de regels die gelden tijdens de lockdown. Niet alleen vormt hij op deze manier een gevaar voor zijn omgeving, maar buren waren van mening dat Rajoy ook een voorbeeldfunctie heeft als oud-premier. Vlak na het uitzenden van de beelden maakte het Ministerie van Binnenlandse zaken in Spanje bekend de feiten verder te onderzoeken.

Beelden sportmomenten gemaakt tijdens lockdown in Spanje

Nadat de officiële aanklacht van de Policía Nacional was ontvangen door de regeringsdelegatie, melden diverse Spaanse en Catalaanse kranten, waaronder El Español en ElNacional.cat, vandaag dat de delegatie van Madrid beelden van Rajoy heeft opgevraagd om te controleren of Rajoy tijdens de periode van de lockdown buiten was zonder geldige reden. Door de locatie van de auto’s, die zichtbaar zijn op de foto’s, op verschillende dagen te controleren bleken de beelden inderdaad tijdens de lockdown gemaakt te zijn.

Geen geldige reden voor aanwezigheid buiten huis

Tijdens de noodtoestand is het alleen toegestaan dat mensen hun huis verlaten vanwege medische redenen, om boodschappen te doen of om vitale beroepen uit te oefenen. Meerdere malen bleek dat Rajoy buiten was zonder een van deze geldige redenen en daarom meerdere keren de wet heeft overtreden.

De hoogte van de boete is nog niet bekend gemaakt. Het overtreden van de regels die golden tijdens de lockdown kan Rajoy een boete opleveren van boven de 601 euro.

Dit vind je misschien ook leuk