Stranden in Barcelona en kleinere parken in Madrid gaan open

door admin
Stranden in Barcelona en kleinere parken in Madrid gaan open

Gemeenteraadslid voor Klimaat en Ecologische Transitie van Barcelona Eloi Badia heeft laten weten dat de stranden in de stad tussen 6:00 uur en 10:00 uur ’s ochtends opengesteld worden om er te kunnen sporten. Vanaf 10 uur worden de stranden weer voor het publiek afgesloten. Er zal op twee verschillende punten van alle negen stadsstranden op het genoemde tijdstip toegang worden verleend aan sporters. Sporters die in verenigingsverband gebruik willen maken van het strand, kunnen dit doen tussen 20:00 en 23:00 uur, op het strand van Bogatell. 

Stranden alleen bedoeld om te sporten

Badia heeft uitdrukkelijk laten weten dat de stranden alleen geopend worden voor het beoefenen van een sport, en niet om er te lopen, te picknicken of andere activiteiten te ondernemen. Daarbij is het de bedoeling het dichtstbijzijnde strand te kiezen en daar niet met de auto naartoe te gaan. Op het strand mag geen groepsvorming plaatsvinden en moet de sociale afstand altijd in acht worden gehouden. Voor zwemmers is er geen strandwacht aanwezig, zij gaan op eigen verantwoordelijkheid de zee in. 

Om meer ruimte te geven, zullen ook de zes grote parken van Montjuic opengaan. Alle kinderspeelplaatsen zullen echter gesloten blijven. Honden moeten altijd aangelijnd zijn, ook in de parken waar honden voorheen los mochten lopen. 

Wijkparken in Madrid gaan open

In Madrid zullen vanaf vandaag de kleinere parken in verschillende wijken van de stad weer dagelijks opengaan voor het publiek. De opening van de parken is bedoeld om bewoners de gelegenheid te geven een luchtje te scheppen. Sportieve installaties en kinderspeelplaatsen in de parken blijven gesloten. De grote stadsparken zoals het Retiro, Fuente de Berro en el Capricho blijven gesloten om groepsvorming te voorkomen. 

Geen autoverkeer in delen van het centrum

Burgemeester Martínez-Almeida van Madrid heeft laten weten dat in alle districten van de stad de voetgangerszones dit weekend worden uitgebreid. In het weekend en op feestdagen tussen 8:00 en 22:00 uur, zulllen in 29 straten auto’s worden geweerd om meer ruimte te bieden aan voetgangers. Van de 29 autovrije trajecten, zijn er zes meer dan een kilometer lang. Dat zijn de Paseo de la Castellana (1,6 km), Menéndez Pelayo (1,6 km), Arturo Soria (1,5 km), Valmojado (1,3 km), Avenida de Arcentales (1,1 km) en de Avenida de Asturias. Deze door 400 agenten bewaakte beschikbare ruimte moet worden gedeeld met fietsers en steppers.

Overige autovrije zones in het centrum van Madrid in het weekend en op feestdagen zijn gerealiseerd op bepaalde trajecten van de volgende straten: Plaza de Cascorro, Calle Mayor, Paseo del Prado, Fuencarral, Paseo Imperial, Goya, Santander, Bravo Murillo, López de Hoyo, Plaza Hermanos Falcó y Álvarez, Caramuel, Candilejas, Fuente Carrantona, Paseo de los Artilleros, Paseo Alberto Palacios, Francisco Largo Caballero, Sierra Gorda, Manuel Noya, Monforte de Lemos, Quintana, Laguna en Antonio Antoraz. 

Dit vind je misschien ook leuk