Catalaanse regering richt pijlen op nationaal toerisme deze zomer

door admin
Catalaanse regering richt pijlen op nationaal toerisme deze zomer

In de campagne richt het ACT zich op de vermoedelijke wens van Spaanse toeristen om ook op vakantie de sociale afstand te kunnen behouden en een daaruit voortvloeiende toegenomen belangstelling voor een vakantie in de natuur. 

De onzekerheid die de coronacrisis heeft veroorzaakt binnen de Catalaanse toeristische sector is enorm. Als gevolg van het reisverbod tussen de Spaanse provincies blijven deze maanden de normaal zo drukbezochte hotels en andere accommodaties aan de Catalaanse kust gesloten. Alleen al in Salou, Cambrils en La Pineda gaat het om zo’n 20 duizend hotelkamers die onbezet blijven. De grote hotelketens hebben hun hoop gevestigd op de week van het midzomernachtfeest San Juan op 24 juni. Dan zal ook de derde exitfase van start gaan en mag er, mits alles goed gaat, weer naar andere provincies worden gereisd. De horecasector ziet ernaar uit om vanaf die datum weer langzaam op te starten en in juli of augustus de normale activiteiten te kunnen hervatten voor alle nationale en internationale toeristen die met de auto naar Catalonië kunnen komen. Gehoopt wordt het toeristenseizoen tot in oktober door te laten lopen. 

Plattelandstoerisme populairder 

Volgens experts zal de belangstelling voor plattelandstoerisme door de coronacrisis zijn toegenomen. Toeristen willen drukbezochte plaatsen mijden en voelen zich veilig in de natuur. Voor hen is er vanaf deze maand al veel aanbod in het zuiden van Tarragona en Terres de l’Ebre.

De Costa Brava daarentegen, waar traditiegetrouw veel buitenlandse toeristen naartoe trekken voor zon en strand, zal deze zomer ongewild op stand by blijven. Lluís Parera van de Vereniging voor Toeristische Appartementen aan de Costa Brava (ATA) geeft aan dat tussen de 80% en 90% van het klantenbestand voor zijn regio uit het buitenland komt. Zijns inziens is het openen van de accommodaties voor alleen toeristen uit de eigen provincie niet rendabel. 

Lloret de Mar toch goed voorbereid

Desondanks is de toeristenbestemming Lloret de Mar zich grondig aan het voorbereiden op het vakantieseizoen. Het gemeentebestuur heeft samen met de toeristenbranche een integraal plan opgesteld, voorzien van de nodige veiligheids- en gezondheidsprotocollen. Zo zijn de belangrijkste stranden verdeeld in verschillende zones; een aparte zone voor ouderen, een voor gezinnen met kinderen en een voor volwassenen zonder kinderen. Er is meer ruimte vrijgemaakt voor de terrassen en op de campings krijgen de gasten een groter perceel toegewezen om de sociale afstand te garanderen.

Dit vind je misschien ook leuk