Lange rijen in Sabadell op eerste dag massatests Covid-19 in Catalonië

door admin
Lange rijen in Sabadell op eerste dag massatests Covid-19 in Catalonië

In deze drie steden in Catalonië is het aantal besmettingen het snelst aan het stijgen de laatste dagen. Inwoners kunnen zich nu allemaal laten testen op Covid-19. Dit geeft de gezondheidsautoriteiten meer kans om uitbraken bij de oorsprong te bestrijden. En massaal testen is precies wat er gebeurt. Op de eerste dag van de testcampagne melden diverse Spaanse media, zoals La Vanguardia, dat er vanmiddag lange rijen staan bij de testlocaties.

In Sabadell en Terrassa zijn tenten opgezet waar mensen voor een test naartoe kunnen gaan. Voornamelijk in Sabadell wordt er gehoor gegeven aan de oproep om zich te laten testen. In Ripollet gebeurt het testen van deur tot deur. ‘De situatie is onder controle’, meldt de gezondheidsraad aan de Spaanse krant El Independiente, maar de afgelopen dagen is er wel sprake van een behoorlijke stijging van geregistreerde besmettingen.

9.000 tests in vier dagen tijd in Catalaanse steden

Het initiatief van de massale screening in de steden Sabadell, Terrassa en Ripollet komt van de regioregering om de aanzienlijke opleving van het coronavirus in dit gebied een halt toe te roepen. De planning is om in de steden van vandaag tot en met zondag in totaal 9.000 PCR-tests te kunnen afnemen.

Oorsprong besmetting asymptomatische Covid-19-patiënten

In sommige gebieden in Spanje lijkt sprake te zijn van een tweede coronagolf. Besmettingen vinden hier voornamelijk plaats onder jongeren die in veel gevallen nauwelijks tot geen klachten hebben. In Sabadell staan er desondanks mensen van alle leeftijden in de rij om zich te laten testen. De regioregering hoopt met deze massale screening van asymptomatische patiënten inzicht te kunnen verkrijgen in de oorsprong van de besmetting.

Sinds het begin van de pandemie zijn er in Catalonië al 102.754 positieve gevallen gemeld, waarvan 622 in de afgelopen 24 uur. In de Catalaanse regio zijn er inmiddels 12.801 mensen overleden aan het virus.

Dit vind je misschien ook leuk