Sportwereld Spanje op zijn kop door plotseling vertrek Messi bij Barcelona

door admin
Sportwereld Spanje op zijn kop door plotseling vertrek Messi bij Barcelona

Spaanse en buitenlandse sportmedia schrijven sinds gisteravond massaal over het onverwachte vertrek van Messi bij FC Barcelona. Per fax zou de club op de hoogte zijn gebracht over het vertrek van Messi waarin wordt vermeld dat hij gebruikmaakt van een clausule in zijn contract waardoor hij transfervrij Camp Nou kan verlaten.

Gisteren schreef La Sexta dat de Catalaanse club meent dat de transferperiode is verstreken en dat er bij het vertrek van Messi een afkoopsom van een slordige 700 miljoen euro komt kijken. Een ‘guerra total’ (complete oorlog), zo schrijft het Spaanse sportblad SPORT. Volgens dit blad zijn er diverse clubs die op Messi azen, zoals Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City en Internazionale.

FC Barcelona in shock

FC Barcelona, en met name voorzitter Josep Maria Bartomeu, verkeren in shock sinds de fax van de advocaten van de Argentijnse speler. Volgens sportblad AS rekent de club op Messi als een van de sleutelspelers binnen het elftal, vooral aangezien zijn huidige contract nog loopt tot de zomer van 2021.

Waarom wil Messi weg bij FC Barcelona?

Verschillende Spaanse en buitenlandse media speculeren over de reden waarom Messi op 33-jarige leeftijd nog wil vertrekken bij Barcelona. Velen dachten dat hij hier zijn carrière zou afmaken. Zou de zware 2-8-nederlaag tegen Bayern München van vorige week iets te maken hebben met zijn plotselinge aankondiging? Of zou het feit dat goede vriend Luis Suárez deze week te horen kreeg dat hij moest vertrekken bij Barcelona een rol spelen in zijn beslissing?

Droom om Messi in Italië te zien spelen

In Italië domineert de sterspeler ook de krantenkoppen. De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport schrijft dat Internazionale er nu alles aan moet doen om Messi naar Italië te krijgen. Volgens de krant is het de droom van voormalig voorzitter Massimo Moratti om Messi ooit in het shirt van Inter te zien spelen.

Duurste transfer alle tijden

Messi heeft bijna twintig jaar – bijna zijn hele voetbalcarrière – gespeeld bij FC Barcelona. In de 731 wedstrijden bij de club scoorde hij in totaal 634 keer. Volgens Spaanse sportmedia wil FC Barcelona een rechtszaak voorkomen en wil de details van het vertrek van Messi uitonderhandelen. Volgens bronnen vindt de club het belangrijk dat Messi de duurste transfer aller tijden wordt.

Dit vind je misschien ook leuk