Grootste telecombeurs ter wereld verplaatst door tweede coronagolf Spanje

door admin
Grootste telecombeurs ter wereld verplaatst door tweede coronagolf Spanje

Gezien de ontwikkelingen van de tweede coronagolf in Spanje vindt de organisator maart 2021 te vroeg om zo’n groot evenement met tienduizenden bezoekers door te laten gaan.  

Eerste afgelasting telecomevenement Barcelona

In februari 2020 werd het MWC twee weken voordat het zou plaatsvinden afgelast nadat de ene na de andere exposant besloot zich terug te trekken en niet naar Barcelona af te reizen. Het was op dat moment het eerste grote evenement dat werd afgelast vanwege het coronavirus. Barcelona verloor daarmee niet alleen 110.000 bezoekers uit tweehonderd verschillende landen, maar ook ruim 400 miljoen euro aan inkomsten.

Wat is het Mobile World Congress?

Het Mobile World Congress is de combinatie van ’s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele telefoonindustrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en contenteigenaren bijeenkomen. Het MWC wordt sinds 1987 jaarlijks georganiseerd; van 1987 tot 1994 in Londen, in 1995 in Madrid, van 1996 tot 2006 in het Zuid-Franse Cannes en sinds 2007 in de Fira de Barcelona. In juni werd bekend dat de beurs in ieder geval tot 2024 in Barcelona zal worden gehouden.

Producenten van mobiele telefoons gebruiken het Mobile World Congress om nieuwe toestellen of technologische ontwikkelingen aan te kondigen. Op de tentoonstelling zijn er meer dan 2300 stands voor leveranciers.

Dit vind je misschien ook leuk