Nationaal toerisme in Barcelona voor eerst in 30 jaar tijd toegenomen

door admin
Nationaal toerisme in Barcelona voor eerst in 30 jaar tijd toegenomen

In 2019 vertegenwoordigde het nationale toerisme nog 13 procent van het totaal aantal bezoekers aan de Catalaanse hoofdstad. In 2020 is dat toegenomen naar 36 procent van het totaal aantal toeristen. Dat is een stijging van 23 punten. Desondanks zijn toeristen uit het buitenland nog steeds in de meerderheid met 64 procent van het totaal.

Volgens het bureau dat toerisme in Barcelona promoot, Turisme Barcelona, is het aantal Amerikaanse, Chinese en Canadese toeristen met name gedaald. Dit is een direct gevolg van het feit dat intercontinentale vluchten werden geschrapt vanwege alle geldende reisbeperkingen sinds het uitbreken van de coronapandemie in maart. Het aantal Franse toeristen is het minst gedaald. Wat wijst op een voorkeur van toeristen om hun bestemmingen dichter bij huis te zoeken. Ook vanwege de mogelijkheid om dan met eigen vervoer te kunnen. 

Het profiel van de toerist die Barcelona deze zomer heeft bezocht is volgens TouriNews veel jonger, hij reist vaak alleen of met een partner en wordt aangetrokken door het aanbod aan cultuur en vrijetijdsbestedingen. Deze toerist blijkt ook vaker terug te keren. 

Dit vind je misschien ook leuk