Juridische stappen Messi en Barça tegen Spaanse krant

door admin
Juridische stappen Messi en Barça tegen Spaanse krant

Ook volgen stappen tegen de bestuursleden die op de hoogte waren van de inhoud van het contract. FC Barcelona zelf ontkent iedere betrokkenheid bij het lekken van informatie uit het contract. De club zegt het te betreuren dat vertrouwelijke informatie tussen club en speler naar buiten is gekomen. ‘De inhoud van het contract is strikt vertrouwelijk en persoonlijk van aard’ aldus de club.

Uit het contract blijkt dat Messi in de laatste vier seizoenen van zijn verbintenis met FC Barcelona in totaal ruim 555 miljoen euro verdiend heeft. De onthullingen komen op een moment dat FC Barcelona financieel en bestuurlijk in zwaar weer verkeert en in afwachting is van een nieuwe president van de club.

Bezuinigingen op spelerssalarissen

Door het financiële beleid onder de onlangs afgetreden voorzitter Bartomeu en de gevolgen van de COVID-pandemie zijn de totale schulden van de club het afgelopen jaar fors toegenomen. De totale schuld bedraagt nu 1.17 miljard euro. Komend jaar zal voor in totaal 300 miljoen euro bezuinigd moeten worden. FC Barcelona geeft in Europa het meeste uit aan salarissen van alle voetbalclubs. Na recente onderhandelingen met de duurbetaalde spelers is voor komend jaar 172 miljoen bezuinigd op spelerssalarissen. 

Club steunt Messi

De publicatie in El Mundo komt op een zeer ongelegen en delicaat moment. Bovendien heeft sterspeler Messi zelf nog steeds niet bekend gemaakt of hij volgend jaar nog bij de club zal spelen of vertrekt. Twee van de kandidaat-voorzitters, Juan Laporte en Victor Font hebben al laten weten dat Messi, naast de sportieve successen, elke euro die door FC Barcelona in hem geïnvesteerd is ruim heeft terugverdiend. De club zegt Messi, ‘groot geworden bij de club en uitgegroeid tot de beste speler in de historie van het voetbal’, op alle manieren haar steun toe. 

Dit vind je misschien ook leuk