Kerk in Barcelona start website voor promotie kerkelijke bezienswaardigheden

door admin
Kerk in Barcelona start website voor promotie kerkelijke bezienswaardigheden

Vóór de pandemie koos een op de drie toeristen die bezienswaardigheden in Barcelona bezochten, voor het kerkelijk erfgoed. Om dit toegankelijker te maken heeft het Secretariaat van Pastoraal Toerisme, Bedevaarten en Heiligdommen een website gemaakt om het cultureel erfgoed in handen van de Kerk zichtbaar te maken en de toegang tot deze informatie voor toeristen te vergemakkelijken.
 
Het portaal biedt informatie over religieuze tempels zoals de Sagrada Familia. Er wordt een agenda in opgenomen met de belangrijkste religieuze vieringen en bijkomende tradities in Barcelona. De tijden van de internationale missen in de Sagrada Familia, de kathedraal Santa María del Mar en de parochies van Barcelona waar de zondagsmis in het Engels, Italiaans, Frans, Duits, Oekraïens,  Pools, Portugees en Chinees wordt gevierd. 

Andere informatie die op het portaal te vinden zal zijn, gaat over religieuze accommodatie en kloosterverblijven voor groepen pelgrims, orgelconcertcycly, polyfone missen of een zoekmachine voor bedevaarten met informatie over tijden en plaatsen waarop deze van start gaan of bij een specifieke kapel eindigen. 

Kerkelijk erfgoed als toeristische trekpleister
 
Volgens de kerk in Barcelona koos vóór de pandemie 1 op de 3 toeristen die bezienswaardigheden in Barcelona bezochten, het kerkelijk erfgoed. Dit betekende dat van de 3 plaatsen met de meeste bezoekersstromen in de stad, er 2 religieuze tempels zijn: op de eerste en derde plaats staan ​​respectievelijk de Sagrada Familia en de Kathedraal Santa Maria del Mar.

Dit vind je misschien ook leuk