Zakkenrollers Barcelona verplaatsen werkterrein bij gebrek aan toeristen

door admin
Zakkenrollers Barcelona verplaatsen werkterrein bij gebrek aan toeristen

Barcelona staat al jaren wereldwijd bekend om de zakkenrollers die er actief zijn, op Las Ramblas, in de metro, in bus- of metrostations of op terrassen. Als gevolg van de pandemie hebben zakkenrollers nu hun werkterrein verschoven en hun werkwijze aangepast. 

Bij gebrek aan toeristen…

Door het wegblijven van de grote hordes buitenlandse bezoekers, die al slenterend door de straten van Barcelona een makkelijke prooi vormen, gooien de dieven het over een andere boeg.

Laat je niet afleiden

De Mossos d’Esquadra, de regionale politie, heeft vastgesteld dat de criminelen zich hebben verplaatst van de straten in het centrum van Barcelona naar de parkeerterreinen of -garages van grote winkelcentra in steden rondom de Catalaanse hoofdstad. Wat niet is veranderd is hun werkwijze; zij werken in groepjes. Een persoon leidt het slachtoffer af door iets op de grond te gooien, bijvoorbeeld een muntje of sleutels, terwijl de ander zijn slag slaat door spullen uit de auto weg te nemen. 

Steden rondom Barcelona getroffen

De afgelopen maanden is het aantal van dit soort berovingen op de parkeerplaatsen van winkelcentra aanzienlijk toegenomen, vooral in de steden rondom Barcelona zoals Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès en Badia del Vallès. De Spaanse krant La Vanguardia meldt dat de Catalaanse politie alert is; deze week zijn leden van een criminele bende gearresteerd. Ook zij gebruikten de afleidingstruc. 

Behalve het ‘ouderwetse’ zakkenrollen ziet de politie ook dalingen in andere misdrijven, zoals berovingen met geweld in handelszaken of aanrandingen tijdens het uitgaan ’s nachts.

Dit vind je misschien ook leuk