Toch afmeldingen grote namen voor Mobile World Congress Barcelona

door admin
Toch afmeldingen grote namen voor Mobile World Congress Barcelona

Nog geen twee maanden geleden werd enthousiast aangekondigd dat het bekende Mobile World Congress, dat jaarlijks in Barcelona wordt gehouden, door zou gaan. Naarmate de startdatum van 28 juni nadert, laten diverse internationale merken toch weten af te zien van fysieke deelname.

Google niet fysiek aanwezig tijdens MWC 2021

Zo liet Google donderdag weten niet aanwezig te zijn op het MWC Barcelona 2021. Een woordvoerder van de Amerikaanse techgigant bevestigde de annulering aan het Spaanse persbureau EFE. Google liet weten dat dat voornamelijk de reisbeperkingen er de belangrijkste oorzaak van zijn dat vertegenwoordigers van dit bedrijf dit jaar niet aanwezig zullen zijn. Eerder in maart lieten andere bekende bedrijven zoals British Telecom, Cisco, Ericsson, Facebook, Nokia, Oracle en Sony al weten niet aanwezig te zijn bij het evenement.

De woordvoerder van Google vertelde wel dat ze nauw blijven samenwerken met de organisator van het MWC Barcelona, GSMA, en dat ze deze organisatie virtueel zullen ondersteunen. Google hoopt in 2022 weer in levende lijve aanwezig te zullen zijn bij een van de grootste techbeurzen van Europa.

MWC 2021 eerste grote fysieke techbeurs Europa

Organisator GSMA liet in februari weten het vierdaagse evenement aan te durven en kondigde trots alle maatregelen aan om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het MWC Barcelona 2021 moet een van de eerste grote fysieke techbeurzen in Europa worden sinds het uitbreken van de coronapandemie. Vorig jaar kon het MWC niet doorgaan vanwege de pandemie. In 2019 trok het evenement nog meer dan 100.000 bezoekers.

Dit vind je misschien ook leuk