Vanaf vrijdag avondklok in heel Catalonië opgeheven

door admin
Vanaf vrijdag avondklok in heel Catalonië opgeheven

De regering ziet daarom volledig af van de toepassing van de nachtopsluiting. Het Hof wees maandag het verzoek van de regering af om de maatregel uit te breiden tot 62 Catalaanse gementen waaronder de steden Barcelona, Girona, Lleida en Tarragona.  

Het voorstel was om de avondklok tussen één en zes uur ’s ochtends toe te passen in steden met meer dan 20.00 inwoners met een incidentie van meer dan 125 gevallen per 100.000 inwoners. Vanwege de uitblijvende steun van de rechters laat de regering de maatregel nu in zijn geheel vallen. 

De volgende plaatsen hebben daarom vanaf aanstaande vrijdag geen avondklok meer tussen één en zes uur ’s ochtends: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Andere Covid-19 maatregelen in Catalonië zijn wel met een week verlengd. Familie- en sociale bijeenkomsten, zowel in de openbare als in de privésfeer, blijven beperkt tot maximaal tien personen, behalve voor mensen die samenwonen. Wat de capaciteit betreft, wordt 70% aanwezigheid gehandhaafd bij burgerlijke en religieuze evenementen, waaronder bruiloften, missen en begrafenisplechtigheden. Alle vestigingen dienen hun deuren om 00:30 uur te sluiten.

De maatregelen die dinsdag zijn goedgekeurd, worden verlengd zodra ze zijn goedgekeurd door het Hooggerechtshof van Catalonië (TSJC) en zijn zes dagen geldig. De regering zal het verzoek vandaag, woensdag, overdragen zodat het volgende week vrijdag van kracht wordt.

Dit vind je misschien ook leuk