Catalonië overweegt afschaffing voetbalvelden op scholen

door admin
Catalonië overweegt afschaffing voetbalvelden op scholen

Het ministerie van Onderwijs van de Catalaanse regering zal over een paar weken de nieuwe gids voor de architectuur van scholen presenteren. De redactie van het programma TV3 Planta Baixa had inzag in de gids en kwam met het nieuws over de op handen staande verandering op de Catalaanse schoolpleinen. De Generalitat wil de voetbalvelden verwijderen “om te voorkomen dat er groepen kinderen  gediscrimineerd worden”.

Niet langer macho

“De schoolpleinen gaan veranderen: het is niet langer verplicht dat er een voetbalveld komt. Het doel is dat de binnenplaatsen niet langer macho zijn”, aldus het Catalaanse televisieprogramma.
In de nieuwe gids wordt uitgelegd dat op die voetbalvelden ‘jongens normaal gesproken meer spelen dan meisjes’. ‘Nu is het alleen nog verplicht dat deze ruimte wordt gereserveerd en dat elke school bepaalt hoe deze wordt gebruikt of ingericht’, staat in de gids te lezen.

De rollen van jongens en meisjes moet meer in evenwicht worden gebracht. Voetbal zal daarom niet meer alle sportieve prominentie op scholen innemen, die vervolgens ook andere activiteiten meer moeten promoten.

Dit vind je misschien ook leuk