Baby sterft door impact van enorme hagelsteen in Catalonië

door admin
Baby sterft door impact van enorme hagelsteen in Catalonië

Het meisje stierf vanmorgen in het ziekenhuis aan de verwondingen veroorzaakt door de hagelstorm van dinsdag in La Bisbal de L’Empordá en andere plaatsen in de Baix Empordà en Pla de L’Esta. Ook ligt een vrouw die gewond raakte door de stenen van ijs nog steeds in het ziekenhuis. Zeker 30 anderen raakten lichter gewond. 

De hagel was spectaculair en de bui kwam zo snel dat deze de meeste mensen overviel. Afgezien van de bovengenoemde persoonlijke schade, veroorzaakten de reusachtige hagelstenen veel materiële schade aan auto’s, gebouwen en straatmeubilair. Met name in Bisbal.

Het leverde daarnaast ook ongelooflijke beelden op in Vulpellac, Ultramuerto of San Juan de Mollet, en volgens Meteo.cat was de diameter van de hagelstenen de grootste die sinds 2002 is geregistreerd. Op sommige plaatsen ging het om stukken ijs tot 10 centimeter in diameter. 

De burgemeester, Carme Vall, bevestigde aan Ràdio Girona dat de hulpdiensten dertig mensen moesten bijstaan die waren verrast door de hagelbui buiten. Afgezien van de persoonlijke schade, liet de steen ook een reeks auto’s achter met gebroken glas en deuken in het plaatwerk.

Volgens Vall kunnen ze de schade tot op heden niet inventariseren, maar zij denkt dat er honderden auto’s zullen worden getroffen. Bij wijze van voorbeeld legde ze uit dat er alleen al op een straat in Bisbal geen auto was die geen kapotte ruit had of een aangetaste dakplaat had. Ook tegels, dakpannen en dakgoten van particuliere woningen raakten beschadigd. 

Die deze tweet voor duidelijke foto’s van de omvang van de hagelstenen. Bij de brandweer zijn 23 meldingen binnengekomen in Baix Emporda, 21 in Bisbal dÉmporda en 2 in Forallac. 

Dit vind je misschien ook leuk