Grote treinstoring in Catalonië

door admin
Grote treinstoring in Catalonië

Dat werd bevestigd door Renfe-woordvoerder Antonio Carmona vanaf het station de Sants in Barcelona. Het incident heeft vooral de gebruikers van Rodalies getroffen, aangezien er slechts vier langeafstandstreinen op conventionele sporen rijden en de AVE niet is getroffen, vertelde Carmona.

“Op het moment dat een incident het telecommunicatiecontrolecentrum in de Estación de Francia in Barcelona treft, heeft het gevolgen voor het verkeersbeheer van ADIF van alle treinen die in Catalonië rijden”, legt de woordvoerder uit.

Sinds het begin van de dienst deze vrijdag, rond 5 uur ’s ochtends, heeft het incident de normale omloop tot 08.00 uur verhinderd. Daarna zijn de treinen weer gaan rijiden. De dienst is al geleidelijk begonnen te werken, maar zal dit onregelmatig doen vanwege de complexiteit van de logistiek van het spoor, aldus verduidelijkte Carmona.

Naar aanleiding van de spoorstoring heeft TMB een speciaal apparaat aangekondigd om de service te versterken en de passagiersstroom op de Renfe-knooppunten te vergemakkelijken, gezien het grote aantal gebruikers dat de komende uren wordt verwacht.

Dit vind je misschien ook leuk