De beste bar ter wereld is Spaans en ligt in Barcelona

door admin
De beste bar ter wereld is Spaans en ligt in Barcelona

Bij het jaarlijkse gala van de 50 beste bars ter wereld heeft Paradiso uit Barcelona dit jaar de eerste plaats gehaald. Het evenement zelf vond dit jaar ook in de Catalaanse hoofdstad plaats, op dinsdag 4 oktober.

3 bars uit Barcelona in de top 10

Het was de veertiende keer dat dit gala georganiseerd werd door de organisatie van The world’s 50 best bars en de eerste keer dat het buiten Londen of New York plaatsvond. Dat Barcelona dit jaar gastheer was, is geen toeval. De wereldwijde hype van cocktailbars en speakeasy’s heeft ook in de Catalaanse hoofdstad vaste voet aan de grond gekregen. Een speakeasy is een bar die de geheimzinnige sfeer ademt van de jaren ’20 van de vorige eeuw in de VS, waar alcohol toen verboden was. Zo bevonden zich naast Paradiso nog twee bars uit Barcelona in de top tien: Sips op nummer 3 en Two Schmucks op 7.  Madrid was op plaats 15 vertegenwoordigd met Salmon Guru.  

Passie en geduld

Paradiso bestaat zeven jaar en ligt in de hippe wijk Born in Barcelona. Met zijn prachtige houten, schaars verlichte interieur en geheimzinnige ingang (het ligt achter een pastramibar en je moet door een koelkast om er te komen) past het helemaal in de speakeasy-trend – maar dan met een vleugje Gaudí.

De jury roemde in haar rapport naast de inrichting vooral de kwaliteit van de cocktails, die in Paradiso met een enorme dosis creativiteit en mathematische precisie worden bereid. Innovatie is daarbij het toverwoord.

Zo werken ze elk jaar met een thema. Het thema van dit jaar is de Evolutie van de Mens. De absolute ster van hun menukaart is dan ook de cocktail On fire, die je terug moet voeren naar de tijd dat de oermensen rondom een kampvuur zaten.  “Passie en geduld” zijn volgens eigenaresse Margarita Sader het geheim van hun succes.

Verbreding

Paradiso loste de beroemde Londense cocktailbar The Connaught Bar af als beste bar ter wereld. Die bar bleef nog wel in de top 10 (op nummer 8) en er was er een speciale Icon Award voor hun mixmeester Agostino Perrone.

Verder stond de uitreiking dit jaar vooral in het kader van verbreding. Cocktailbars zijn van oudsher een typisch Amerikaans-Engelse aangelegenheid en die Angelsaksische dominantie kenmerkte traditioneel ook de lijst van beste bars. Maar in de top vijftig van dit jaar vielen vooral de nieuwkomers op die van buiten Engeland of de VS komen.

Mexico-stad

De beste bar van Noord-Amerika bevindt zich bijvoorbeeld niet in de Verenigde Staten maar in Mexico-stad (Licorería Limantour, op nummer 4). In de top 20 waren maar liefst 5 Latijns-Amerikaanse bars te vinden en 8 Europese (als je tenminste het Verenigd Koninkrijk niet meerekent). Beste bar van Azië was Jigger & Pony uit Singapore, de nummer 11 van de wereld.

De vijftig beste bars bevinden zich in maar liefst 26 verschillende steden, verspreid over de hele wereld. 

Dit vind je misschien ook leuk