Zeker 150 gewonden na botsing van twee treinen in Barcelona

door admin
Zeker 150 gewonden na botsing van twee treinen in Barcelona

Een trein botste rond 7.50 uur van achteren op een andere trein. Een uur later oordeelde de brandweer van de Generalitat de Catalunya dat de getroffen trein volledig geëvacueerd was en dat niemand in de treinen vastzat.

Volgens een tweet van de Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) waarover de Spaanse nieuwsdienst Europa Press bericht, hebben de hulpdiensten drie mensen in lichte toestand overgebracht naar verschillende gezondheidscentra.

Door het ongeval moest het verkeer op de lijnen R-4, R-7 en R-12 aanvankelijk in beide richtingen worden stilgelegd maar de treinen op deze lijnen rijden nu in beide richtingen op een enkel spoor tussen Montcada Bifurcació en Terrassa (Barcelona), aldus Renfe.

Renfe heeft het voor dit soort incidenten het vastgestelde protocol geactiveerd in samenwerking met de Civiele Bescherming en de Medische Alarmcentrale (SEM), die 18 eenheden naar de plaats van het incident hebben gestuurd. Ook de Mossos d’Esquadra zijn ter plaatse geweest.

De civiele bescherming heeft het Catalaanse spoorwegnoodplan (Ferrocat) in de alarmfase gebracht en Renfe heeft verklaard dat de oorzaken van het ongeval worden onderzocht.

Dit vind je misschien ook leuk