Ex-speler van FC Barcelona in cel wegens beschuldiging van verkrachting

door admin
Ex-speler van FC Barcelona in cel wegens beschuldiging van verkrachting

De 23-jarige beschuldigde Alves van aanranding in het toilet van een nachtclub in de vroege uurtjes van 30 december. Volgens El Pais weigerde de rechter Alves op borgtocht vrij te laten, omdat hij werd gezien als een vluchtrisico vanwege zijn enorme inkomen en het feit dat hij geen wortels meer heeft in Spanje. De Braziliaan verliet FC Barcelona in de zomer van 2021 om te gaan spelen voor Pumas UNAM in de Mexicaanse competitie (Liga MX). Sinds de beschuldigingen is zijn contract daar echter ontbonden.

Beschuldiging van verkrachting

De jongedame klaagde Alves aan voor het mishandelen en verkrachten van haar in een toilet van de VIP-ruimte van nachtclub Sutton in Barcelona. Volgens rapporten van El Mundo en El Pais ging de vrouw samen met twee andere vrouwen de nachtclub binnen. Ze ontmoetten enkele Mexicaanse jongens die hen uitnodigden om naar de VIP-ruimte te gaan. Een ober vroeg hen vervolgens om aan een andere tafel te gaan zitten omdat iemand hen daar wilde ontmoeten.

Blijkbaar wist de vrouw niet wie Alves was totdat de Mexicaanse jongens het haar vertelden. De vriendinnen schoven aan en kregen drankjes aangeboden. Zoals gemeld in El Pais, verklaarde het slachtoffer echter dat Alves dicht achter haar stond, haar hand pakte en die op zijn penis legde. Ze zei dat ze haar hand snel had weggehaald omdat ze er geen zin in had.

VIP-badkamer

Toen zou Alves haar hebben gevraagd om door een deur te gaan die naar het toilet van de VIP-ruimte leidde (hoewel ze dat toen nog niet wist). Het slachtoffer beweert dat Alves de deur op slot deed en haar gebood niet weg te gaan. Hij zou op het toilet zijn gaan zitten, haar hoofd te hebben vastgegrepen en haar naar zijn geslachtsdeel hebben gestuurd. Volgens het slachtoffer zou Alves haar hebben geslagen omdat zij niet verder wilde gaan en haar vervolgens hebben verkracht. 

Toen hij klaar was, stond hij op en zou direct het toilet en daarna de nachtclub hebben verlaten, vergezeld door een vriend. Toen de vrouw uit de badkamer kwam, besloot ze voor haar vertrek uit de club de portier te vertellen wat er was gebeurd.

De politie gewaarschuwd

Bij het horen van deze beschuldigingen leidde de portier haar terug naar de club om met iemand op kantoor te praten. Volgens het protocol in dergelijke situaties, waarschuwde de nachtclub de politie en werd het slachtoffer vervolgens naar het ziekenhuis gestuurd en behandeld voor verkrachting.

Volgens rapporten vertoonde het slachtoffer tekenen van verwondingen en DNA-sporen. De eigenaar van het DNA moet nog worden geverifieerd. Het slachtoffer diende vervolgens een eerste klacht in bij de Catalaanse politie en verstrekte twee dagen later de jurk die ze op de bewuste avond droeg. 

Alves terug in Barcelona

Na het vermeende incident vertrok Alves naar Mexico om voor Puma te blijven spelen. Vorige week keerde hij met zijn vrouw Joana Sanz terug naar Spanje om haar moeder te begraven.

Onderzoek

De politie is de aangifte aan het onderzoeken, heeft verschillende getuigen gehoord en bewakingscamera’s geanalyseerd. De camera’s zouden de vermeende verkrachting echter niet laten zien omdat deze in het toilet plaatsvond.

Dit vind je misschien ook leuk