Grootste stadsfeest Barcelona van start: festival La Mercè

door admin
Grootste stadsfeest Barcelona van start: festival La Mercè

Dit jaar staat de stad tussen donderdag 22 en zondag 25 september op zijn kop. De straten zijn dan gevuld met live muziek, straattheater en dansende mensen. Er zijn vuurwerkshows en de zogenoemde Correfoc’s ofwel vuurrennen vinden plaats en overal verrijzen de ‘Castells’, de beroemde menselijke torens.

Pregón

Het startschot voor de feesten van dit jaar wordt gegeven met de Pregón de la Mercè vanaf het gemeentehuis op Plaza Sant Jaume. De Correfocs vinden plaats in de vroege ochtend van zaterdag en zondag. Wie erbij wil zijn wordt aangeraden beschermende kleding, een hoed en een bril te dragen om zo veilig te zijn tegen rondvliegende vonken.

Vuurwerkshow

Vrijdagavond om 22 uur zal de stad Parijs een vuurwerkshow organiseren op het strand van Barceloneta en een etmaal later is het de beurt aan het Colombiaanse Bogotá. Op het Plaza de Sant Jaume worden zondag de beroemde menselijke torens ‘gebouwd’. Dit zijn ‘Castells’ en het fenomeen, waarbij een groep mensen een toren van soms wel tien lagen vormt, bestaat al eeuwen.

Klik hier voor het volledige programma. Of kijk voor meer achtergrondinformatie op deze website.

Dit vind je misschien ook leuk