U2 komt met Joshua Tree Album Tour naar Barcelona

door admin
U2 komt met Joshua Tree Album Tour naar Barcelona

Met deze tournee viert U2 het dertigjarige bestaan van dit meest legendarische album dat integraal gespeeld zal worden tijdens elk concert. De band geeft het concert op 25 plekken wereldwijd. De tournee start op 12 mei in Vancouver en sluit op 1 augustus af in Brussel.

Eerste nummer-1 album

Het album The Joshua Tree was het vijfde studioalbum van U2 en bevat zeer bekende en succesvolle nummers als Where the Streets Have No Name, I still haven’t found what I’m looking for en With or Without you. Sinds de verschijning in 1987 werden er wereldwijd 25 miljoen exemplaren van verkocht. The Joshua Tree was het eerste nummer 1-album van U2 in de Verenigde Staten.

Oude songs hebben nieuwe betekenis

Toen U2 vorig jaar de laatste hand legde aan het album Songs of Experience ontstond het idee voor de tournee. De band merkte de parallellen op tussen de wereldwijde politieke situatie die aanleiding gaven tot The joshua tree in 1987 en de situatie van nu. De gitarist van U2: ‘Ik dacht: Wow, deze songs hebben een nieuwe betekenis en een nieuwe weerklank vandaag, die ze drie of vier jaar geleden niet hadden’.

Enthousiast

Bono voegde daaraan toe: ‘Onlangs luisterde ik opnieuw naar The joshua tree voor de eerste keer in bijna 30 jaar. Het is zoals een opera. Veel emoties voelden vreemd genoeg heel hedendaags: liefde, verlies, gebroken dromen, de zoektocht naar de vergetelheid, polarisatie… Ik heb een aantal van deze songs veel gezongen, maar nooit allemaal. Ik ben er klaar voor. Als ons publiek even enthousiast is als wij, gaat het een geweldige avond worden.’

Voorverkoop

Op 11 januari begint de voorverkoop voor de betalende fans van de U2-site, op 16 januari start de gewone voorverkoop. Op 18 juli treedt U2 op in Barcelona, op 29 juli in de Amsterdam Arena en op 1 augustus in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel.

Dit vind je misschien ook leuk