Angstwekkende klopjacht op vrachtwagen vol gasflessen in Barcelona

door admin
Angstwekkende klopjacht op vrachtwagen vol gasflessen in Barcelona

De vrachtwagen bleek gestolen te zijn in het district Drassanes. Meteen daarop sloeg de chauffeur in de vrachtwagen op hoge snelheid op de vlucht. Onderweg verloor hij zo’n 90 gasflessen. Een voorbijganger raakte door zo’n vallende glasfles lichtgewond. Vrijwel direct was de politie gewaarschuwd en agenten van de Mossos d’Esquadra en de Guardia Urbana deden er alles aan om de dollemansrit te stoppen.

Opgepakt

De politie vuurde in totaal zeven keer op de vrachtwagen, op de cabine en op de banden, om deze tot stilstand te brengen. De vrachtwagen reed tegen het verkeer in op de Ronda Litoral vanaf afslag 22 en schampte daarbij lateraal drie andere auto’s, alvorens eveneens langs de zijkant tegen een muur aan tot stilstand te komen. De chauffeur wist nog uit de cabine te ontsnappen maar werd direct door van alle kanten toegesnelde agenten opgepakt. 

Drugs

De man blijkt een dertiger te zijn en heeft de Zweedse nationaliteit. Nog niet bekend is of het om een toerist gaat of om een inwoner van Barcelona. De politie zei later in een persconferentie te vermoeden dat de man onder invloed was van drugs. De Zweed is overgebracht naar het Pere Camps ziekenhuis voor medisch en psychologisch onderzoek. 

Geen aanwijzing voor terroristische motieven

Getuigen van de klopjacht gaven in verschillende Spaanse media aan erg geschrokken te zijn bij het zien van de op hol geslagen vrachtwagen. Associaties met de terroristische aanslagen in Nice van juli vorig jaar en die in Berlijn op de kerstmarkt afgelopen december, werden snel gemaakt. De politie benadrukte over geen enkele aanwijzing te beschikken dat de chauffeur terroristische motieven had voor zijn actie. Hij droeg ook geen wapen bij zich. 

Dit vind je misschien ook leuk