Spaanse koning op openingsdiner Mobile World Congress Barcelona

door admin
Spaanse koning op openingsdiner Mobile World Congress Barcelona

Ruim 1.100 bedrijven vanuit de hele wereld zijn aanwezig op de beurs. Tijdens deze jaarlijkse conferentie presenteren techbedrijven de laatste ontwikkelingen in hun sector en de nieuwste modellen smartphones, tablets, besturingssystemen en tal van elektronische gadgets. Ook worden er seminars gehouden over de wereld van de mobiele telefonie en de nieuwste technologie.

Felipe VI

De Spaanse koning had zijn diner in het Concertgebouw Palau de la Música Catalana waar ook de Catalaanse premier Carles Puigdemont aanwezig was. Felipe zal maandagochtend de beurs officieel openen, waarna hij door de organisatoren langs diverse standhouders zal worden geleid.

Nieuwe Nokia

Het is gebruikelijk dat een dag voor de opening van Mobile World Congress bedrijven hun nieuws al delen met de pers. Dit jaar blijkt Nokia verrassend te zijn met een kruising tussen een come back en een introductie met het nieuwe model 3310. Dit lijkt uiterlijk heel erg op het succesmodel uit het jaar 2000. Nu heeft het echter een kleurenscherm en een camera. Daarbij stelt het bedrijf dat de telefoon op een volle batterij maar liefst 25 dagen mee kan. Het toestelletjes kost 49 euro. 

Volgens GSMHelpdesk.nl zullen de bedrijven Samsung, Sony, LG, Lenovo, Huawei, Alcatel, Motorola, Wiko en BlackBerry nieuwe modellen smartphones en tablets presenteren. 

Mobile Social Congress

Net als andere jaren zal er parallel aan het MWC een Mobile Social Congress plaatsvinden. Dit is iets korter, want start op dinsdag 28 februari tot en met woensdag 1 maar. Het wordt georganiseerd door in de organisatie SEFEM samenwerkende NGO’s die hier aandacht willen vragen voor de duistere kant van de mobiele telefoonindustrie waar miljarden euro’s in omgaan. Men wijst op schending van mensenrechten in onder meer Chinese elektronica-fabrieken, in Congolese kobaltmijnen en bij de Indonesiche tinwinning.

Lees ook: De duistere kant van de smartphone-industrie aan het licht in Barcelona

Dit vind je misschien ook leuk