Spaanse is oudste persoon in Europa en vierde ter wereld

door admin
Spaanse is oudste persoon in Europa en vierde ter wereld

Voor zover bekend natuurlijk. Maar de Gerontology Research Group (GRG) heeft dit bevestigd. Dit is een Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met onderzoek naar de langst levende mensen op aarde. 

Ana Vela werd op 29 oktober 1901 geboren in Puente Genil (Córdoba), maar woont al decennialang in Barcelona. Op dit moment verblijft ze in een ouderenresidentie ten noorden van Barcelona. Tot voor kort werd ze dagelijks bezocht door haar dochter van 89 jaar. Na een val waarbij ze haar dijbeen brak, zit Ana Vela in een rolstoel. Sinds kort is ze ook niet meer in staat te communiceren met het verplegend personeel en haar familie.

Haar kleinzoon bezoekt haar nog regelmatig. Hij is 65 jaar en heeft altijd geweten dat zijn oma heel oud zou worden. ‘Ze was met honderd jaar nog heel fit’. Hij hoopte altijd dat ze de oudste van Spanje zou worden, maar dat ze de oudste van heel Europa zou zijn, had hij niet durven dromen. Zo schrijft El País. 

Oudste ter wereld

Ana Vela is de vierde oudste persoon op aarde. De oudste is de Jamaicaanse Violet Brown van 117 jaar. Daarna volgen twee Japanse vrouwen: Nabi Tajima van 116 en Chiyo Miyako van 115 jaar. De Jamaicaanse en Nabi Tajima zijn de enige twee personen ter wereld die nog net in de 19e eeuw werden geboren.

Dit vind je misschien ook leuk