Zesjarig meisje overleden door weggewaaid springkasteel

door admin
Zesjarig meisje overleden door weggewaaid springkasteel

De tragedie gebeurde in Caldes de Malavella aan de Spaanse Costa Brava. De kinderen werden samen met het wegvliegende kasteel een meter of tien de lucht ingeslingerd en kwamen hard op de grond terecht. Het kasteel stond op het terrein van een restaurant in de Catalaanse gemeente.

Twee kinderen werden bewusteloos met een traumahelicopter afgevoerd naar nabijgelegen ziekenhuizen. Een derde kind werd met een ambulance weggevoerd. Het zesjarige meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen aan het hoofd. Het negenjarig jongetje is er ernstig aan toe en een zevenjarig meisje ligt eveneens in ernstige toestand in het ziekenhuis. Een paar andere kinderen konden ter plaatse worden behandeld aan lichte verwondingen door de toegesnelde hulpdiensten. 

Het kasteel stond sinds 14 maart op het terrein van het restaurant Mass Oller. Door nog onbekende oorzaak, men denkt aan een explosie, een windvlaag en dat in combinatie met een slechte verankering aan de grond, waaide het gevaarte de lucht in en kwam 25 meter verderop op de grond. In die tocht vielen de kinderen omlaag en kwamen terecht op gras of asfalt. Sommigen lagen volgens de Spaanse krant El Periodico dertig meter van elkaar verwijderd.

Naast de hulpdiensten die de slachtoffers verzorgden, kwam ook een team van psychologen om de aangeslagen en in shock verkerende familieleden bij te staan. 

Vergunningen

Volgens eerste berichten schijnen alle vergunningen van het restaurant met betrekking tot het springkasteel in orde te zijn. Volgens de Spaanse consumentenbond mogen dergelijke springkastelen alleen gebruikt worden als de windkracht minder is dan 38 kilometer per uur. Dat was zondagmiddag het geval. De politie doet onderzoek om de precieze oorzaak van de tragedie te achterhalen. De Catalaanse premier Carles Puigdemont uitte via Twitter zijn shock en medeleven met de slachtoffertjes en hun familieleden.  

Dit vind je misschien ook leuk