Zevende editie van de Marbella Vierdaagse van start

door admin
Zevende editie van de Marbella Vierdaagse van start

De routes zijn elke dag anders en deelnemers kunnen ervoor kiezen een dag mee te lopen of alle vier dagen deel te nemen. Op zondag 15 oktober is er een route van tien kilometer speciaal voor kinderen tot 16 jaar. Op het plein Terrazas del Puerto Deportivo van waar mensen vertrekken en waar ze ook weer aankomen, wordt elke dag gezorgd voor een feestelijke sfeer om de wandelaars en hun familie of vrienden te ontvangen met muziek en dans. Ook zijn er diverse optredens en activiteiten georganiseerd in het oude centrum van de stad.

Het is alweer het zevende jaar dat dit grote evenement dat deelnemers trekt uit de hele wereld. Dit jaar schreven zich al ruim 1.700 mensen in. Ze komen voornamelijk uit het buitenland. Vanaf zondag 8 oktober zijn er meer dan twaalf vliegtuigen geland op Málaga vol met wandelaars die vergezeld worden door familieleden en vrienden om een sportieve paar dagen door te brengen aan de Costa del Sol. Aan bovengenoemde 1.700 deelnemers zullen zich, zoals elk jaar, nog een paar honderd Spaanse of in de buurt woonachtige wandelaars toevoegen. Doorgaans besluiten die op het laatste moment mee te doen.

De routes

De wandelaars worden langs het strand geleid, door het oude centrum van Marbella en langs diverse urbanisaties. Ook gaat er een route de bergen in langs het stuwmeer van Istán en het meer Las Tortugas. ‘We hebben kleine veranderingen in de routes aangebracht en de routes van vrijdag en zaterdag omgeruild naar aanleiding van commentaar dat de routes van zaterdag en zondag vrij zwaar zijn om in twee dagen achtereen te lopen’, zegt Hans Wohl, initiatiefnemer van het evenement.

De nieuwe route van 10 kilometer voor kinderen op zondag 15 oktober begint tussen 11 en 11.30 uur, zodat de kinderen en hun begeleiders ongeveer even laat aankomen als de andere wandelaars. Zo kunnen ze gezamenlijk feest vieren na de finish. Op zondag verandert de Paseo Marítimo van Marbella dan ook in de ‘Via Gladiolo’. De gladiool is het Romeinse symbool voor de overwinning. Daarom worden er gladiolen uitgedeeld.

Muziek en dans

Op de Terrazas del Puerto Deportivo zal dagelijks live muziek worden verzorgd tussen 12 en 17 uur. Het openingsfeest vindt woensdag 11 oktober plaats vanaf 20:30 uur op het plein Santo Cristo met een dj van Fly Events en een optreden van de Nederlandse Kwakbergband. Verspreid door de hele stad heeft de gemeente optredens georganiseerd variërend van flamencomuziek, gemeentelijke muziekbands en optredens van de dansschool Karina Parra. Zaterdag 14 oktober is er een optreden van de dansacademie Paquita Jesús en de muziekgroep Petiswing. Deze vinden allemaal plaats op het Santo Cristo plein om 20:30 uur.

Las Terrazas del Puerto Deportivo

Dit plein vormt de start en finish van de wandelroutes. Hier staan de tenten van de organisatie, van sponsors zoals IcePower, Intergreen, Acoola en Especial Life en van de catering. Ook de non-profitorganisaties Cudeca en Triple A zijn hier aanwezig. Wandelaars vertrekken tussen 8:30 en 9:30 uur en kunnen hun spieren dan vast opwarmen onder begeleiding van de persoonlijke trainers van Healthy Life vergezeld van muziek van het duo Mitá y Mitá.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Dit vind je misschien ook leuk