Vijftig personen opgepakt bij grote drugsvangst in Granada

door admin
Vijftig personen opgepakt bij grote drugsvangst in Granada

De drugsbende werd gevormd door leden van een familie en was gevestigd in de plaats Alhendín in de provincie Granada. Bij de invallen werden 271 kilo aan marihuana  en 473.245 euro aan contant geld in beslag genomen. De bendeleden wastten geld wit door luxe auto’s aan te kopen.

De autoriteiten kwamen de bende op het spoor in 2016. De operatie, die Tarquinal werd genoemd, leidde tot beslaglegging op 46 voertuigen uit het duurdere segment, een pistool en een zware vrachtwagen. Onder de gedetineerden zijn 45 Spanjaarden. De overige zes zijn van Franse, Nederlandse en Poolse nationaliteit. Tijdens een persconferentie zei Francisco Fuentes, een afgevaardigde van de Spaanse regering, dat het hier een ‘perfect georganiseerde bende’ voor de internationale marihuanahandel betrof.

Uiteindelijk werden 23 woningen in de gemeentes Alhendín, Santa Fé en Vélez-Málaga doorzocht. De organisatie bestond uit drie verschillende onderdelen: de teelt en het beheer van marihuanavoorraad, het transport van de goederen naar verschillende Europese landen en het witwassen van geld.

Met de aanschaf van voertuigen in het duurdere segment kon het geld worden witgewassen. Ook registreerden de bendeleden geïmporteerde voertuigen na vervalsing van hun documentatie, zodat ze minder belasting hoefden te betalen. Hiervoor werd gestolen documentatie van derden gebruikt.

Dit vind je misschien ook leuk